15/11/18 - 19:14h

Serena: Nekada sam isuviše temperamentna

 

Američku teniserku Serenu Vilijams je magazin „Dži Kju” proglasio za “Ženu godine”, a tom prilikom je objavljen njen ekskluzivni intervju.


zimbio.com

– Uvek su mi se događale neke čudne stvari na US Openu! I to obično u završnim mečevima, kada postajete malo osetljiviji. Lakše dolazi do emotivne eksplozije i kad prođete kroz takve stvari više puta, onda postajete pravi okidač. – rekla je Serena kao uvod u o dešavanjima koja su se desila u ovogodišnjem finalu US Openu u kome je poražena od Japanke Naomi Osake:

– Ljudi baš i nisu razumeli sve ono što se događalo. Rečeno je da sam iz boksa dobijala određene savete, ali znam da sam im govorila da to ne rade. Nisam ih čak ni videla, a i da su sve to radili, upozoravala sam da ne smeju da naruše pravila. Jer, igramo da pobedimo, ali i da izgubimo sa dostojanstvom. Celu karijeru sam se tako ponašala.

Ona je rekla i da kasnije nije gledala snimak cele situacije, da nije želela da sluša ništa o tome i da je pustila da vreme učini svoje.

Na kraju razgovora Amerikanka je dala mišljenje o sebi samoj:

– Ja sam žena tamne puti i moj prag strpljenja nije tako veliki! Nekad sam isuviše temperamentna. To je činjenica, u bukvalnom smislu. U vreme Altee Gibson, stav prema ljudima tamne puti bio je katastrofalan. Sada postajem svesna da se ona borila i za mene, baš kao što i ja sada pokušavam da se izborim za neke sledeće generacije.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Serena Vilijams, Teniserke, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.