01/09/20 - 20:15h

Sampras i Henman: Novak će imati najviše GS

 

Pit Sampas i Tim Henman smatraju da će Novak Đoković biti član Velike trojke sa najviše osvojenih grend slemova.


Novak Djokovc i Pit Sampras

Njih dvojica vodili su diskusiju o “najvećem svih vremena”.

– Novak i Rafa su mlađi od Rodžera, ko zna još koliko dugo Federer može da igra. Ako Novak i Rafa igraju na ovom nivou još pet godina, oni će vrlo lako preći 20 grend slemova. Znam, Rodžer ima 20, ali oni će to uraditi. – rekao je Sampras i dodao:

– Rafa dok god bude igrao Rolan Garos, on će osvajati. Eventualno, još neki grend slem. Mislim da Rodžer može da osvoji još neki GS. Nisam siguran da mu ova duga pauza pomaže, trebalo bi.

– Saglasan sam sa tobom sa ovim u vezi sa godinama i Novakom, posebno Novakom. Znam da Rafa ima mnogo više fizičkih ’pitanja’, podložan je povredama. I onda kada pogledate Novakovu fizičku spremu, godine, koliko je dominantan. Mislim da je osvojio pet od poslednjih sedam grend slemova tako što je pobeđivao posle pet setova. On je veoma težak rival i ako bih morao da odaberem jednom ime, to je Đoković. – nadovezao se Henman, a Sampras se složio sa njim:

– Mislim, on je pobeđivao svuda. U pravu si. Ne bih da izrazim nepoštovanje prema Rodžeru i Rafi, mislim da je to Đoković, ako stvari budu dobro tekle po njega i ako bude bio fizički i mentalno spreman u naredne tri, četiri godine on će verovatno uspeti u tome.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Pit Sampras, Teniseri, Tim Henman, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.