07/06/16 - 12:02h

Sampras: Divim se Novaku

 


Retko se ko može pohvaliti činjenicom da je uspeo da zadivi svog idola iz detinjstva. Novak Đoković može.

Novak Djokovc i Pit Sampras

Novak Djokovc i Pit Sampras

Za mene će kralj belog sporta uvek biti Pit Sampras. On mi je oduvek bio idol zbog stava na terenu i načina na koji se borio sa pritiskom. U mojim očima je on bio najbolji na svetu. – govorio je Đoković na početku svoje karijere.

Sada su se vremena promenila. Novak je nedavno osvojio Rolan Garos, postao prvi teniser koji je vezao četiri osvojena grend slema prvi put od Roda Lejvera 1969. godine, a Pit Sampras mu se divi. Amerikanac kaže da Novak igra verovatno najbolji tenis u istorji ovog sporta.

Trenutno je na vrhuncu. Shvatio je šta treba da radi, u poslednje dve ili tri godine igra najbolji tenis u istoriji ove igre. Ono što je uspeo da uradi protiv Rodžera, pobedio ga je dva puta na US openu i dva puta na Vimbldonu. To je možda i najbolji tenis svih vremena. Stiže do finala na svakom turniru na kojem igra. Brojke koje beleži su zapanjujuće.

Sampras je dodao da ga kod Đokovića najviše zadivljuje njegova konstantnost.

Veoma je talentovan, kreće se najbolje na svetu, veliki je borac, ima sjajne udarce, servira dobro. Kompletan je, a mentalno je bik. Jednostavno je neverovatan, ja nisam to očekivao. Uvek sam mislio da Novak mentalno ima uspone i padove, ali sada kada promaši udarac odmah se vraća. Zabavno je gledati sve to, divim mu se, posebno je impresivna konstantnost.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Pit Sampras, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.