28/04/15 - 17:22h

Pogledajte šta je novo na Vimbldonu!

 

Nagradni fond Vimbldona porastao je ove godine za sedam odsto, tako da će pobednici u ženskom i muškom singlu dobiti po 1,88 miliona funti. Ali to nije jedina promena koju ćemo videti na ovogodišnjem Vimbldonu.

Vimbldon

Vimbldon

Kako je saopšteno iz organizacije, ukupan nagradni fond na trećem Gren slemu sezone biće 26,75 miliona funti. To će biti najveći nagradni fond ikada u profesionalnom tenisu. Ali, kao što smo naveli, to neće biti jedina promena na ovogodišnjem Vimbldonu.

Prvenstveno, šampionat će početi nedelju dana kasnije, kako bi se razmak između Rolan Garosa i Vimbldona povećao na tri nedelje. Ove godine Vimbldon će se održati od 29. juna do 12. jula.

Organizatori su se potrudili da i igračima i novinarima bude udobnije, pa je tako napravljen novi restoran za medije koji će u sklopu kompleksa raditi 24h. Takođe, uvećan je broj prostorija za intervjue.

Paviljon u kome je ranije bilo smešteno osoblje sada je renoviran i prilagođen igračima, udvostručen je broj svlačionica, ugrađene su ledene kupke kao i dodatni prostori za masaže i fizioterapije.

Napravljen je personalizovani web servis za igrače, koji će im davati pristup statistici njihovih mečeva, informacijama o transportu, obaveštenja o dnevnom rasporedu…

Igraće se na 19 terena, nakon što su tereni 14 i 15 ,,vraćeni u igru”. Hawk-eye će se proširiti na terene 12 i 18, čime će broj terena opremljenih ovih sistemom porasti na šest.

To su samo neke od novosti koje su nam pripremili organizatori. Izgleda da će ove godine Vimbldon biti bolji nego ikada.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.