05/07/15 - 17:30h

Pogledajte najlepše poene u prvoj nedelji Vimbldona (video)

 

Svaki Gren slem turnir donese nam pored neverovatnih rezultata pojedinih tensiera i teniserki i još “luđe” poene. U prvoj nedelji ovogodišnjeg Vimbldona takve stvari priuštili su nam Dastin Braun, Gael Monfis, Rodžer Federer, Joana Larson i drugi.

Rodzer Vimbldon 2015

Opustite se, podsetite se najlepših momenata od prošle nedelje i uživajte.

Potez koji je po svemu sudeći obeležio prvu nedelju trećeg Gren slema sezone u Vimbldonu jeste neverovatan lob Rodžera Federera. Švajcarac je uspeo da kroz noge udari lopticu i sjajno lobuje visokog Sema Kverija koji je bio na mreži. Zaista sjajno sa Rodežrove strane. Još jednom je teniser iz Švajcraske pokazao da sa lopticom i reketom može da bude, pored toga što je elegantan, učinkovit i vrlo zabavan, ma sve. Svaka čast!

Heroj nedelje je Dastin Braun koji je eliminisao Rafaela Nadala iz daljeg takmičenja. Na tom meču osvojio je jedan spektakularan poen, a na našu sreću Viktor Troicki je izašao na kraj sa njim u narednom kolu. Pogledajte kako je odigrao u susretu sa Troickim. Ima izgleda nešto i od Borisa Bekera u ovom teniseru iz Nemačke.

Teniser, šoumen bez čijih poena ne bi mogao da prođe ovakav tekst je Gael Monfis! Prvo je uspeo protiv Karenja Buste da odigra ritern, tačnije takozvani “drop šot” koji je nakon što je udario u Bustino polje, uspeo da se vrati na Monfisovu stranu. Sjajno. Potom je u trećem kolu prtoiv Žila Simona tako jako udario lopticu, da niko nije video gde je ona završila, pa je “čelindž” pokazao da je bila “dobra”.

Među muškarcima nalazi se i jedna dama Joana Larson. Ona je u dubl susretu fantastično ukrotila jedan smeč i osvojila poen na oduševljenje publike.

AMAZING shot from Johanna Larsson

A sada Australijanci i dve bobe u režiji Nika Kirgiosa i Sema Grota. Nik Kirgios je fantastično riternirao i “zakucao” lopticu u polje Huana Monaka na startu turnira, a Sem Grot je najbolje čuvao za Rodžera.

Sem Grot je odservirao drugi najbrži servis u istoriji Vimbldona – 236 km/h! Od njega je na “Ol Ingland klabu” bolji samo Amerikanac Tejlor Dent sa 237! Inače, Australijanac je vlasnik i najbržeg servisa na svetu – 263km/h!

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dastin Braun, Gael Monfis, Grend Slem, Nik Kirgios, Rodžer Federer, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.