16/10/18 - 13:05h

Pepe Imaz: Dve godine sam želeo da oduzmem sebi život

 

Pepe Imas je u intervjuu za Večernje novosti pričao o Novaku Đokoviću, svojoj Akademiji i fami koja se podigla oko njegovog prisustva u Novakovom timu.


Twitter

– Sarađujemo već šest-sedam godina. Sve je počelo nekoliko meseci posle dolaska njegovog brata Marka ovde u Marbelju. Nismo direktno sarađivali u početku, ali se nekako naš odnos menjao s godinama, a saradnja prilagođavala različitim potrebama. – rekao je Imaz i dodao:

– Da se odmah razumemo, Novak je taj koji osvaja turnire, a ne onaj koji sedi pored njega. Imamo višegodišnju saradnju i to profesionalnu i ličnu. Sve je njegovo, ništa nije moje.

Španac je istakao da je Đoković pre svega divna osoba, human i dobar čovek…

Đoković je pre svega sjajan čovek. Divna osoba. U današnjem svetu, kada osvojiš toliko stvari i kada postaneš toliko uspešan, onda svi prate ličnost, ali ne i ljudsko biće koje je u njemu. Osim te ličnosti, koja je jaka, on je veoma human čovek, spreman da uvek pomogne drugima. Vrlo, vrlo human i veoma dobar, uživa u tome kad može da pomogne drugima.

Na pitanje da li zbog Novaka Đokovića više ljudi dolazi na Akademiju, ispričao je da je dve godine pokušavao da izvrši samoubistvo.

– Želim da jedna stvar bude jasna – nisam osoba koja nekom može da pomogne da se oseća bolje. To ne može niko do vas samih. Samo mogu da podelim nešto što je meni spasilo život. Želeo sam dve godine sebi da oduzmem život i nisam uspeo. Sve se promenilo kad sam se upitao ‘šta to radiš’, kada sam shvatio da treba da prihvatim sebe kakav sam, da sam ni bolji ni gori od ostalih, već samo ljudsko biće. To me je oslobodilo, to je baza svega. Biti svestan da si ljudsko biće kao i ostali oko tebe. Podeliti stvari sa ljudima oko tebe koji možda imaju probleme

On je uputio izvinjenje ljudima u Srbiji koji su smatrali i smatraju da je njegovo mesto u Novakovom timu loše uticalo na srpskog tenisera.

– Da vidimo… Iako izgleda teško da se shvati, prvo sav respekt prema svim ljudima u Srbiji i prema Srbiji. Ako je nešto zasmetalo, izvinjavam se. Ali meni je mnogo pomoglo i pomaže mi kada te ocenjuju, kada žele da te povrede. Kada te neko udari teže je odgovoriti ljubavlju nego kada te neko mazi. I zato mi te situacije i uvrede, iako nimalo lake, pomažu jer traže da najviše radim na sebi i pronađem poštovanje prema drugim ljudima. Pomaže mi da shvatim to što govore. Da izvučem najbolje iz sebe i prihvatim sve to.

Za kraj, otkrio je da je bio u Srbiji.

– Pre više od dve godine. Bio sam nekoliko puta. Svidela mi se Srbija zbog načina na koji se živi. Postoji krut i čvrst eksterijer, ali unutra možeš da osetiš humanost. Ali teško je sve to izvući, kad je bilo toliko patnje kroz koje je morao da prođe srpski narod, uključujući bombardovanje i još neke mnogo bolne stvari. – zaključio je Imaz za “Večernje novosti”.

AUTOR INTERVJUA: Arsenije Šoškić, Večernje novosti

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Pepe Imaz, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.