14/10/18 - 15:02h

Novak: Možda dodam još jedan turnir ove godine

 

Najbolji srpski teniser istakao je da veoma zadovoljan svojom igrom u Šangaju i ostvarenim rezultatima.


Twitter

Đoković je na takmičenju u Kini obezbedio sebi povratak na drugu poziciju svetske rang liste.

– Fenomenalno je! Vrlo sam ponosan na sve što smo ostvarili. Zahvalan sam timu i porodici i svima koji su uz mene. Protekla tri ili četiri meseca su bila nestvarna. Nije bilo mnogo rupa u mojoj igri, pogotovo ove nedelje. Sve je funkcionisalo savršeno. Ove nedelja je bila možda i najbolja što se servisa tiče. Suočio sam se možda sa dve ili tri brejk lopte. Nisam ispustio servis gem nijednom. Ne dešava se to tako često, ne znam je li se ikada desilo. Vrlo sam zadovoljan. – rekao je Novak nakon osvajanja turnira.

Posle svega što mu se događalo u poslednjih šest meseci protekle godine i prvih nekoliko ove sezone, Đoković je osvojio dva grend slema i dva Masters 1000 takmičenja, a samo 215 poena deli ga od prve pozicije na svetu.

– Nisam mogao da zamislim bolji scenario. Blizu sam Nadalu, u dobroj samo poziciji. Planiram da igram Pariz i London, možda dodam još jedan turnir, možda ne. Igram vrlo dobro, a najveće dostignuće ove sezone bilo bi da završim godinu na prvom mestu.

Srpski teniser je iskoristio priliku i da pohvali rivala u finalu, Bornu Ćorića.

– Borna je veliki borac, volim ga. Pratim ga od juniorskih dana. Živimo u susedskim zemljama, Srbiji i Hrvatskoj, govorimo istim jezikom, treniramo zajedno. Osećao sam u pojedinim momentima da sam mu mentor. Drago mi je da mu ide dobro, znao sam da ima potencijala, a sada to i dokazuje.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Šangaju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.