18/04/17 - 10:09h

Pecin memorijal: Komšije iz Rumunije i Mađarske ponovo najtrofejnije, jedna titula za srpske tenisere

 

Na Pecinom memorijalu, Tennis Europe takmičenju za juniore do 16 godina, najuspešniji su bili teniseri iz Mađarske i Rumunije. Oni su tako ponovili uspeh dostignut prošle nedelje na Yason kupu u Novom Sadu.


Takmičenje je održano na terenima teniskog kluba Dinamo u Pančevu, a učestvovali su neki od najboljih juniora Evrope.

Najbolji u konkurenciji dečaka bio je rumunski teniser Nini Gabriel Dika, trenutno deseti junior Starog kontinenta. On je nastavio da niže uspehe, pošto je prošle nedelje na novosadskom Yason kupu osvojio titule i u singlu i u dublu. Rumun je u finalu nadigrao Antonija Genova iz Mađarske, sa ubedljivih 6:2, 6:3.

Najuspešniji među srpskim teniserima bili su Kristijan Juhas, Viktor Jović i Hamad Međedović koji su stigli do četvrtfinala.

U konkurenciji devojčica trofej je osvojila Zita Kovač iz Mađarske. Četrnaesta nositeljka i 76. juniorka Evrope takođe je ponovila uspehe od prošle nedelje, jer je i na Yason kupu došla do duple krune. U finalu je sa 6:1, 6:3 pobedila našu teniserku Anđelu Jocović, kojoj je ovo bilo prvo Tennis Europe finale u karijeri.

Zita je do titule došla i u dublu. Njoj i Rumunki Ani Paraskivi Manea meč finala su predale takođe rumunske igračice, Ilinka Dalina Amariei i Isabela Joana Dima.

Da naša zemlja ne ostane bez trofeja na domaćem terenu pobrinuo se Vanja Dobrnjac. U paru sa Janom Kupčićem iz Slovačke Vanja je u finalu dublova sa 6:0, 6:3 bio bolji od Dike i Popeanđa iz Rumunije.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Jocović, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vanja Dobrnjac, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.