16/06/16 - 15:33h

‚‚Ol Ingland Klub” ukida članstvo Šarapovoj?

 

Nakon što joj je određena suspenzija u trajanju dve godine, ruska teniserka Marija Šarapova mogla bi da ostane i bez članstva u Ol Ingland klubu.

Marija Sarapova

Marija Sarapova

Šarapova je Vimbldon osvojila sa samo 17 godina i od tada je počasni član prestižnog kluba. Zbog doping skandala koji je zadesio rusku teniserku, članstvo bi moglo da bude opozvano, a iz kluba će odluku o tome doneti nakon što se završi Vimbldon.

Oni su samo još jedni u nizu koji okreću leđa Mariji Šarapovoj. Mnoge kolege teniseri su je osudili zbog nemara prema igri i nepoštovanja pravila, a napustili su je i pojedini sponzori. Ipak, uz nju su ostali oni najveći – Najki i Hed.

Podsetimo, Šarapova je koristila meldonijum koji se od 1. januara nalazi na listi zabranjenih supstanci. Međunarodna teniska federacija (ITF) odredila joj je suspenziju u trajanju od dve godine, ali je nekadašnja prva teniserka sveta i petostruka grend slem šampionka podnela žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Odluka o žalbi trebalo bi da bude donesena za najkasnije 30 dana.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marija Šarapova, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.