08/05/16 - 12:07h

Novak: Znao sam da će biti teško protiv Nišikorija

 


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Madirdu, ali je polufinalni meč protiv Keija Nišikorija obeležila dramatična završnica drugog seta.

Djokovic i Nisikori

Djokovic i Nisikori

Mislim da je Kei počeo meč izuzetno dobro, očigledno je znao svoj plan igre i šta želi na terenu, a to je sprovodio veoma efikasno od samog početka. Znao sam da će biti težak duel, osećao je lopticu dobro, trudio se da bude agresivan na svakoj kraćoj loptici i završava poene. – rekao je Novak.

Srpski teniser se tokom celog meča žalio na uslove za igru i šljaku koja se lepila za đonove.

Nije bilo lako jer su uslovi bili drugačiji. Dan ranije, igrao sam meč pod zatvorenim krovom u veoma prijatnim uslovima, a sada je bilo vetrovito i veoma hladno. Sa takvim situacijama morate da se nosite i ostanete mentalno jaki. Ponosan sam što sam prevazišao ovakav izazov. Kei je igrao dobro, u to nema sumnje, bio je neizvestan meč.

Đoković je u finišu drugog seta propustio četiri meč lopte, a te greške mogle su ovaj meč da odvedu u potpuno drugi pravac.

Kada igrate protiv vrhunskog i kvalitetnog igrača, on će iskoristiti svaku priliku koju ima kako bi se vratio rezultatski. To se desilo. Imao sam lak forhend da završim pri rezultatu 40:0, onda sam napravio dve dvostruke servis greške, pa nekoliko njegovih dobrih poena i već je taj-brejk. Svestan sam, ne smem da dozvoljavam da se takve stvari dešavaju. S druge strane, mnogo sam srećan načinom na koji sam se izborio sa tom situacijom. U taj-brejku sam igrao čvrsto, znao sam da sam propustio četiri meč lopte, ali sam bio psihički čvrst posle toga. Za samopouzdanje je dobro da mentalno prođete kroz takve trenutke. – rekao je Novak.

On će u nedelju od 18:30h igrati finale Mastersa u Madridu, a direktan prenos meča sa Endijem Marejem možete gledati na portalu Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Kei Nisikori, Masters, Masters u Madridu, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
porodica May 8, 2016 Odgovori

Nole kao uvijek skromann. Postuje ljude.samo pokazuje svoje vrijednosti.cekamo trofej.i

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.