01/08/18 - 11:04h

”Novak je najviše pomagao Umagu, dolazio je da igra čak i nespreman”

 


Osnivač i nekadašnji direktor ATP turnira u Umagu, Slavko Rasberger, rekao je za hrvatski portal 100 posto da je srpski teniser Novak Đoković jedan od onih koji su najviše zadužili to takmičenje.


Novak Djokovic

Novak Đoković bio je jedno od najvećih imena koja je Rasberger doveo na turnir u Umag pre nego što se penzionisao.

– Jako je malo ljudi koji su tako korektni kao što je bio Novak. Spomenuću samo jedan primer. Igrao je u Umagu, bio je u finalu, onda se vratio u Istru i kao TOP 10 igrač izgubio od Viktora Troickog u prvom kolu. Onda je trebalo da dođe i sledeće godine, jer smo potpisali ugovor, a on me je nazvao i rekao da neće dolaziti. Pitao sam ga zašto, a on mi je rekao da mi neće uzimati novac, jer je nakon Vimbldona išao na odmor i nije spreman za turnir – izgubiće u prvom kolu, a to nije pošteno i fer prema meni. Onda je rekao da će ipak doći, biti u Umagu nedelju dana i igrati u dublu sa svojim bratom. – rekao je Slavko.

Zanimljivo sećanje Rasberger ima i na Nadalov prvi dolazak u Umag.

– Karlos Moja mi je jedne godine tražio pozivnicu za jednog svog Španca, za kog je tvrdio da će jednom sigurno osvojiti Rolan Garos. Ja asm zapisao ime i spremio pozivnicu. Nisam se previše raspitivao ko je, a onda je stigao turnir u Monte Karlu koji je bio nekoliko meseci pre Umaga i vidim da je jedan Španac ekslodirao tamo, igrao polufinale… Brzo sam trčao u kancelariju da proverim njegovo ime i to je bio on – Rafael Nadal. Bilo ga je sjajno gledati kako igra u Umagu tako mlad, već tada je namučio Moju u njihovom genijalnom polufinalnom meču.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Umagu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari