15/11/15 - 20:14h

Nepobedive Čehinje ponovo osvojile Fed kup!

 


Teniserke Češke republike savladale su u finalu Fed kupa reprezentaciju Rusije sa 3:2 i tako došle do devete titule sa ovog takmičenja, a četvrte u poslednjih pet godina.

Fed kup trofej

Fed kup trofej

Pobedu Češkoj doneo je dubl meč, u kom su Karolina Pliskova i Barbora Stricova sa 2:1, nakon preokreta, 4:6, 6:2, 6:3, savladale Anastasiju Pavljučenkovu i Elenu Vesninu.

Prethodno je Marija Šarapova slavila u oba svoja duela, sa Petrom Kvitovom i Karolinom Pliskovom i tako donela dva boda za Rusiju, dok su Kvitova i Pliskova donele po jednu pobedu svojoj zemlji. I jedna i druga savladale su Anastasiju Pavljučenkovu, te je posle 2:2, odluka morala da bude donesena u dublu.

Čehinje su danas došle do devete titule sa ovog prestižnog takmičenja za svoju zemlju, a od 2011. godine ovo im je peti trofej. Slavile su 2011., 2012., 2014. i ove godine, dok su 2013. sa ubedljivih 4:0 bile poražene od Italije. One su sada na drugom mestu reprezentacija sa najvećim brojem titula. Više od njih imaju samo teniserke Sjedinjenih Američkih Država – ukupno sedamnaest.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Fed kup, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.