06/05/19 - 21:07h

“Naomi se odlučila za prekid saradnje, nije bitno šta je razlog”

 

Trener Saša Bajin razgovarao je sa medijima o prekidu saradnje sa Naomi Osakom i radom sa Kristinom Mladenović.


Photo by Elsa/Getty Images

Osaka i Bajin su prekinuli saradnju posle sjajne sezone u kojoj je ona postala grend slem šampionka i prva teniserka sveta. Dok je Japanka kao razlog navela “razlike u viđenjima”, Bajin nije želeo da priča o razlozima.

– Bila je to njena odluka i to poštujem. Nije bitno šta je u pitanju. Da li je bilo uspeha ili ne, ako je ona osećala da je bolje da se raziđemo, onda je to njena odluka. Isto je bilo sa Karolinom Voznijacki, imali smo divnu sezonu sa sedam finala, imali smo ugovor na godinu i ona nije želela da nastavimo. I to je u redu i to poštujem. I dalje smo prijatelji i viđamo se. – rekao je Bajin.

Nakon prekida saradnje, dugogodišnji sparing partner Serene Vilijams počeo je da radi sa Francuskinjom Kristinom Mladenović.

– Ne želim da zvučim kao neko ko je preterano arogantan, ali jednostavno ne želim da radim sa nekim ko ne veruje da može da pobedi bilo kog ko je sa druge strane mreže. Imajući u vidu da je na 18 turnira trijumfovalo 18 različitih igračica, mogu da kažem da je Kiki mogla biti jedna od njih. Neću da kažem da ćemo osvojiti ovo ili ono, ali posle svega što sam video na treningu, rekao sam joj – idemo na turnire, ne želim da razmišljaš o četvrtfinalu ili slično. Idemo po pobedu, idemo kolo po kolo, poštujemo sve protivnike, ali nema razloga da se plašimo bilo koga. – ističe stručnjak srpskog porekla i dodaje:

– Kada sam počeo da radim sa Naomi, ona je bila na sličnoj poziciji, 67. ili 68. na listi. Nije imala šampionsko razmišljanje. To pokušavam da probudim i kod Kristine. Želim samo da razume šta tražim od nje. Bogu hvala, saglasni smo u skoro svemu. Takođe, nisam izabrao Kiki zato što je ona pobedila Naomi u Dubaiju. Kiki me do sada nikada nije pitala za Osaku, ima respekt prema celoj priči. Izabrao sam da radim sa njom jer uvek verujem u svoj izbor, verujem u njene i svoje sposobnosti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Kristina Mladenović, Naomi Osaka, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.