16/10/17 - 11:51h

NAJAVA NEDELJE: Lajović, Đere i Krajinović u Moskvi, Troicki i Zimonjić u Stokholmu

 


Najbolji srpski teniseri će u nedelji pred nama nastupati na dva ATP turnira i dva čelendžera. TOP 100 igrači igraće u Moskvi i Stokholmu, a čelendžeri koje ćemo pratiti igraju se u Las Vegasu i Ningbou.


Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

ATP MOSKVA

Na ATP turniru u Moskvi igraće trojica srpskih tenisera. Dušan Lajović i Laslo Đere su imali obezbeđeno mesto u glavnom žrebu, dok je Filip Krajinović morao da prođe kvalifikacioni turnir.

Lajović će u prvom kolu igrati protiv 169. igrača sveta, Rikardasa Berankisa iz Litvanije. Igrali su jedan protiv drugog 2014. godine u kvalifikacijama za Masters u Majamiju, a Dušan je u tom meču bio bolji sa 6:2, 6:3.

Protivnik Krajinovića na startu će biti peti nosilac, domaći teniser Andrej Rubljev. Ovaj devetnaestogodišnjak trenutno zauzima 35. poziciju na ATP rang listi, a Filip se sa njim do sada nije sastajao.

Laslo Đere svoje učešće na turniru započinje protiv sedmog nosioca, Paola Lorencija iz Italije. Đereu će ovo biti peti duel sa 40. igračem sveta, a treći ove godine. U toku 2017. naš teniser ga je pobedio na ATP turniru u Istanbulu, ali je Lorenci bio bolji na čelednžeru u Kaltaniseti.

Krajinović i Lajović udružili su snage u dublu, a već na startu takmičenja igraće protiv prvih nosica Maksa Mirnjija i Filipa Osvalda.

Takmičenje u Moskvi igra se za nagradni fond od 823,600 dolara, a pobedniku će pripasti ček na 132,950 i 250 ATP poena. Prvi nosilac je 11. igrač sveta, Španac Pablo Karenjo Busta.

ATP STOKHOLM

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić će nastupiti na takmičenju u Stokholmu.

Troicki će na startu igrati protiv jednog od kvalifikanata.

Zimonjić nastupa u paru sa Amerikancem Džekom Sokom, postavljeni su za treće nosioca, a u prvom kolu igraju protiv Indijaca Paesa i Rađe.

Turnir se igra za nagradni fond od 660,375 evra, a pobednik će dobiti 105,045 i 250 ATP poena. Za prvog nosioca postavljen je Bugarin Grigor Dimitrov.

ČELENDŽER U NINGBOU

Jedan od najboljih mladih tenisera naše zemlje, Miomir Kecmanović, igraće na čelendžeru u Ningbou. Prvi protivnik mu je Japanac Josuke Vatanuki, 430. igrač sveta, a ovo će biti njihov prvi međusobni susret.

Čelendžer u Ningbou igra se za nagradni fond od 125 hiljada dolara, a pobedniku će pripasti 18 000 i 100 ATP poena.

ČELENDŽER U LAS VEGASU

Na takmičenju u Las Vegasu Nikola Milojević je postavljen za petog nosioca. Prvi protivnik mu je domaći teniser Markos Džiron, 244. igrač planete. Ovo će im biti prvi međusobni meč.

Nagradni fond takmičenja u Las Vegasu je 50 hiljada dolara, a najboljem će pripasti 7200 i 80 ATP poena.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Moskvi, ATP u Štokholmu, Dušan Lajović, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Filip Krajinović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Nenad Zimonjić, Nikola Milojević, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.