09/02/17 - 22:51h

Nadal otkazao Roterdam!

 


Rafael Nadal je otkazao planirano učešće na ATP turniru u Roterdamu.


zimbio.com

Organizatori ATP turnira u Roterdamu već drugu godinu za redom nemaju sreće sa učešćem najboljih igrača. Prošle godine su ih omeli otkazi nekih od najbolje rangiranih tenisera među kojima je bio Rodžer Federer, a ove će nadmetanje u Holandiji proći bez Rafaela Nadala.

Nakon što je otkazao Stanislas Vavrinka, teniske fanove iz Roterdama je razočarao i najbolji španski igrač, koji je sam objasnio uzroke ovakve odluke.

Jako mi je žao što moram saopštiti da sledeće nedelje neću moći da učestvujem na turniru u Roterdamu. Posle prošlogodišnjih odsustava sa nekih turnira zbog povrede, dobro sam počeo novu sezonu, uz velike napore u Australiji. Zbog toga su me doktori savetovali da smanjim napore i odmorim svoje telo kako bi izbegao obnavljanje povreda. Potpuno razumem razočaranje holandskih navijača, i jako sam zahvalan direktoru Ričardu Krajičeku na razumevanju – obrazložio je Rafa svoju odluku.

Očekuje se da se Nadal vrati turnirima u AKkapulku, 27. februara. Posle njegovog odustajanja, prvi nosilac u Roterdamu biće Marin Čilić, ispred Dominika Tima i Nika Kirjosa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Roterdamu, Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.