16/03/19 - 13:47h

Nadal: Ne znam da li ću biti spreman za Federera

 

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu, ali je u meču protiv Karena Hačanova imao problem sa povredom kolena.


zimbio.com

U polufinalu će igrati protiv Rodžera Federera, ali nije siguran da će biti poptuno spreman za taj meč.

– Nadam se da hoću. Teško mi je da odgovorim, možete uvek da predstavite to na negativan način, ali ne mogu da garantujem šta će se desiti sutradan, niko ne zna… Moj cilj jeste da budem spreman za meč, ali ne mogu da garantujem kako ću se probuditi. Koleno je prvi put danas počelo da me boli. – rekao je Nadal.

On je na konferencije za medije govorio i o tome koliko je igranje na betonu uticalo na njegove povrede.

– Ako sada kažem nešto, delovaće da uvek govorim negativno kada sam u nevolji. Ipak, govorio sam ovo često, i kada sam bio mlađi – istina je da se drugi sportovi igraju na lakšim podlogama, teško je naći tako tvrdu podlogu kao naša u tenisu. Sa agresivnim pokretima koje imamo još… Volim da igram na betonu, ali moje telo verovatno ne. Ne kažem to zbog lične koristi kako bi se više igralo na šljaci, nije to uopšte u pitanju. Znam da to neće uticati na moju karijeru, ali možda se u budućnosti promeni, možda za 15-20 godina, pronađemo rešenje da igramo na mekšim podlogama. Ne brinem se o tome šta se dešava tokom karijere, već posle, mi smo ljudi i teško je igrati na betonu i posle živeti normalno posle. Pogledajte koliko problema imaju igrači sa kukovima, zglobovima, kolenima. Kada vidim neke legende koliko problema imaju da hodaju, teško je to videti…

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Indijan Vels, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.