12/11/18 - 13:09h

“Mislim da nema ništa posebno u Novakovoj igri što ga čini nepobedivim za Rodžera”

 

Trener Rodžera Federera, Severin Luti, rekao je za švajcarske medije da ništa u igri Novaka Đokovića njega ne čini nepobedivim za Federera.


On je na zanimljiv način odgovorio na pitanje da li je istina da je Đoković u najboljoj formi teži protivnik za Rodžera od Rafaela Nadala.

– U početku sam smatrao kako Novak ne može da pobedi Nadala. Onda se sve okrenulo, jer po meni, tako nije moglo da ostane. Naravno, Novak je ponovo prvi na svetu, igra odlično od početka leta. Trenutno teško ga je pobediti. Veoma je solidan, ima kompletnu igru, veoma je snažan u defanzivi. Ipak, mislim da nema ništa posebno u njegovoj igri što ga čini nepobedivim za Rodžera. Ako Rodžer igra dobro, može da ga pobedi. – rekao je on.

Lutija nije zaobišlo ni pitanje o Federerovom odlasku u penziju.

– Federer će sigurno igrati i 2019. godine, nikada nismo ni razgovarali o evantualnom povlačenju. Pre dve godine je u Melburnu, pred Australijan open, rekao da nema šta da izgubi i da će igrati bez pritiska. Shvatio je da je uradio toliko da više ne mora da osvoji nijedan turnir, a da će ostati upamćen kao jedan od najvećih, možda i najveći svih vremena.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.