06/07/15 - 13:55h

Mekinro: Nadalu je potreban novi trener!

 


Trostruki vimbldonski šampion Džon Mekinro smatra da Rafael Nadal mora da angažuje novog trenera, umesto strica Tonija, ukoliko želi da povrati staru formu i ponovo počne da beleži dobre rezultate.

Rafa i Toni

Rafa i Toni

Španski teniser je na Vimbldonu u poslednjih nekoliko godina pretrpeo par bolnih poraza, od Lukaša Rosola, preko Stiva Darsisa i Nika Kirgiosa, da bi taj neslavan niz nastavio i u 2015. godini šokantnom eliminacijom od Nemca Dastina Brauna.

Nadal je turnir u Londonu osvajao 2008 i 2010. godine, a ove sezone nije uspeo da ode dalje od četvrtfinala ni na jednom Gren slem turniru, što je svakako ispod standarda za igrača, koji u svojim vitrinama ima 14 trofeja sa najprestižnijih takmičenja.

Teniska legenda Džon Mekinro, koji nikada nije imao “dlake na jeziku” istakao je da Rafa treba da otpusti Tonija Nadala i da angažuje novog trenera, koji će mu pomoći da povrati izgubljenu formu.

Došlo je vreme za neku novu i svežu krv u Nadalovom štabu“, rekao je Mekinro za BBC Radio 5, nakon Nadalovog poraza od Brauna u drugom kolu Vimbldona.

Verujem da Rafa u svojoj okolini ima ljude koji pokušavaju da na učtiv način Toniju ukažu da je neophodna promena. Toni je sa Rafom postigao neverovatne stvari svih ovih godina, još od trenutka kada je bio klinac, ali čini se da bi sada trebalo otvoriti prostor za neke nove ljude i ideje“, dodao je Džon Mekinro.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Džon Mekinro, Grend Slem, Rafael Nadal, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.