17/12/15 - 16:55h

MALER: Zimonjić propušta Australijan Open!

 

Prvi put još od 2002. godine, Nenad Zimonjić će propustiti Gren slem takmičenje.

Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjic


[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Najbolji srpski dubl igrač, Nenad Zimonjić (39), propustiće otvoreno prvenstvo Australije koje se sledeće godine održava od 18. do 31. januara u Melburnu. Zimonjić je slomio palac na skijanju u Austriji i odsustvovaće sa terena do polovine februara.

Bio sam na snimanju, nagnječio sam palac između štapa u desnoj ruci. Snimak je pokazao da postoji malo naprsnuće, vidi se fraktura. Lekari kažu da moram da pauziram šest nedelja, a posle četiri ću na kontrolu. Nadam se da neću morati da pauziram duže od šest nedelja, a posle moram na fizikalnu terapiju – rekao je Zimonjić za Sportski žurnal

To praktično znači da će jedan od najbolih dubl igrača na turu u poslednjoj deceniji propustiti jedno Gren slem takmičenje prvi put još od 2002. godine. Time će prekinuti seriju od 54 uzastopna učešća na jednom od četiri najveća teniska turnira.

Ukupno će to biti tek treći njegov izostanak sa Gren slema od kada je počeo da nastupa. Nenad je do sada propustio samo dva Rolan Garosa, 1999. zbog toga što nije dobio vizu, i 2002. zbog povrede.

Zimonjić je na Australijan openu trebalo da nastupi sa Žilom Milerom iz Luksemburga.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Dubl igrač, Grend Slem, Nenad Zimonjić, Rang Lista, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.