28/06/16 - 19:59h

Lajović žali za OI, Trociki ipak ide u Rio

 

Ko hoće – ne može, ko može – pa i ne ide mu se baš. Tako bismo mogli opisati stav dva srpska tenisera kada je u pitanju nastup na Olimpijskim Igrama u Riju.

Troicki

Troicki

Nastup Dušana Lajovića na Olimpijskim Igrama zavisio je od otkaza drugih tenisera. Srbin se oprostio od Igara, napravio raspored takmičenja koji je ukjučio Dejvis Kup, ali ne i Rio, a onda se pojavila mogućnost da ipak ode. Lajović kaže kasno.

Žao mi je jer sam se nadao da ću upasti na prvoj listi, ali ne treba da se kajem, nadam se da ću za četiri godine imati bolji rang i da ću biti u boljoj poziciji, rekao je Lajović.

Za razliku od njega, priliku da se takmiči u Rio de Ženeiru imaće Viktor Troicki, ali 27. teniser sveta ne vidi svrhu održavanja olimpijskog turnira u tenisu. Na konferenciji u Londonu, Viktor je priznao da u Rio odlazi više turistički jer želi da doživi čar Olimpijskih Igara.

Odlučio sam da idem, ne znam da li da se radujem ili ne. Mislim da tenis nije olimpijski sport i da postoje mnogo veća takmičenja za nas od Igara. Nema poena, nema novca, gubitnici su svi koji ne osvoje medalju. Jedini kojima Igre znače jesu oni koji misle da mogu do medalje. Iskreno bih voleo, ali to je teško kao i doći do grend slem finala. Čak i u polufinalu da izgubiš, onda i za treće mesto… Dakle, odigrao si isto mečeva kao pobednik, a ništa nisi dobio, što je ravno samoubistvu, jasan je bio Troicki.

Viktor Troicki je bio deo najveće svetske smotre sporta i pre četiri godine, ali teniseri nisu bili smešteni u Olimpijskom selu jer se teniski turnir igrao na Vimbldonu.

Srpski teniser kaže da zbog toga nije bio ni na ceremoniji otvaranja, a nije uspeo da isprati druga takmičenja što mu je jako žao. To je jedan od razloga što će ove godine najverovatnije otputovati u Rio i potruditi se da od na teniskom turniru koji se igra od 6. do 14. avgusta ostvari što bolji rezultat.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Dušan Lajović, Rio de Žaneiro 2016, Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.