08/03/16 - 13:11h

Kreće brodolom – “Najki” suspendovao saradnju sa Šarapovom

 

Samo dan nakon što je Marija Šarapova objavila da je pala na doping testu, američka kompanija “Najki” privremeno je suspendovala sponzorstvo sa ruskom teniserkom.

Marija Sarapova FK 2015 final
Tužni smo i iznenađeni informacijama o Mariji Šarapovoj. Odlučili smo da suspendujemo sponzorstvo dok traje istraga. Pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije – izjavio je ovim povodom portparol Najkija Kedžuan Vilkins.

Marija Šarapova je bila jedna od najpopularnijih njihovih ambasadora. Često se pojavljivala u reklamama za “Najki”, i ta saradnja joj je donosila ogromnu svotu novca. Ruskinja je protekle sezone zaradila 29 miliona dolara, od čega samo sedam na teniskim turnirima.

Za razliku od “Najkija” koji je samo privremeno suspendovao sponzorstvo, švajcarski proizvođač satova “Tag Hojer” je u potpunosti okončao pregovore o produžetku ugovora, isteklog krajem prošle godine.

Petostruka Gren slem šampionka je bila pozitivna na meldonijum, supstancu koju je koristila 10 godina zbog zdravstvenih problema, kako je istakla. Međutim, ta supstanca je zabranjena od ove godine. Marija je o tome obaveštena pismom Svetske antidoping agencije još 22. decembra, ali nije pročitala spisak.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.