04/11/15 - 22:33h

Jer Novak je to! (Video)

 


Osvojio Pariz i London u sezoni 2015. ili ne, niko neće poreći jedno: ovo je vreme kada Novak Đoković sija kao najveći dijamant u moru mnogih izbrušenih, raskošno, zaslepljujući svet. Veliki je u svojoj slavi, najveći, rekla bih, jer je prisvaja skromno i daje je nesebično svojoj Srbiji!

Nole (2)

U gradu svetlosti se nalazi ovih dana svetski šampion i bori se za trofej, brani spostvenu krunu. Krunu koju je utkao u istoriju. Nije to više kruna u Parizu, to je kruna svega onoga što on jeste. To je odbrana stava da ste najbolji, na delu, kada je najteže, na terenu. Milioni gledaju. Milioni slušaju. Milioni kritikuju. Ali i milioni se slažu u jednoj stvari: NIKO u ovom trenutku nije dorastao Novaku! Niko nema snagu ratnika kada je to najpotrebnije, um čist i spokojan i gest čoveka da u pobedi ostane toliko svoj kao što to ume Novak.

To što on radi na terenu je vrlo neverovatno. To se kaže za svakoga na vrhu. Ali što je teži put do vrha, to je i teža kruna koju nosite sa sobom. Zašto? Pa zato što je lako biti najbolji kada neko stoji iza vas, ulaže u vas, veruje. Ali učinite sve što ste dotad uspeli ponovo, samo ovaj put obujte Novakove cipele i gazite njegovim stopama. I pitanje je da li ćete tada uspeti da ponovite sve jednako uspešno!

Novak

Novak

Pobeda je došla nad Belučijem, Simon je već na nišanu. Genijalnost u igri primetili smo već u tom prvom meču. Znate onaj momenat kada igrač nasuprot Novaka pomisli da je tim izvesnim odigranim udarcem zapečatio dati poen, a onda čujete jedno veliko: “Wooooooow!” iz publike, vi već znate o čemu je reč. Nemoguće se pretvorilo u moguće. Novak je to. Kada ste ubeđeni da je poražen uzdiže se i napada kao da nema šta da izgubi. I ne gubi u takvim trenucima. Tek tada shvatite da ste vi izgubili. Kako? Nesrećna okolnost. Novak je prepreka koju jedino možete zaobići, ne možete je prevazići. Loptica igra pod njegovom palicom i ničijom više. Porazi su uvek sa druge strane mreže, reket je možda slomljen, ali trijumfalno. Poslednji atom snage isceđen je na terenu. Istorija se protkala kroz Novakov pokret, elegantan ples na terenu, zamah reketom, silinu udarca, pobednički krik, uzdah publike!

I pobeda. Pobeda srcem. Pobeda i kruna. Ime i prezime. Novak Đoković.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Parizu, Novak Djoković, Tenis Video, Teniseri, Vesti


Komentari: 6

 
Mirko November 4, 2015 Odgovori

Dobar tekst.Onaj poen protiv Belucija je zaista neverovatan! Novak kao da je od gume!

 
Stefan November 5, 2015 Odgovori

Vec dugo vremena iz sopstvenih razloga gledam Novakove meceve na Sky-u. Razlog je jednostavan, smatram da smo Mi pristrasni , medjutim slusajuci komentatore na stranim televizijama shvatam da mozda posustajemo u hvalama u odnosu na njih. Pozdravljam tekst autora. 🙂

 
aljosa November 5, 2015 Odgovori

Jedan od najlepsih, ali vrlo istinitih tekstova!

 
svibravo November 5, 2015 Odgovori

VELIKI COVJEK I TENISER .

 
aleksandra November 5, 2015 Odgovori

MA NILE JE BRE CAR!!!

 
Branka November 6, 2015 Odgovori

Svejedno da li pobjedjuje ili gubi budimo uz njega.Novak to zasluzuje.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.