07/02/16 - 21:30h

Ječmenica – Jevtić nakon poraza: Bićemo mnogo jače

 

Završen je fed kup vikend u Kraljevu. Uprkos ubedljivom porazu Srbije od Španije, selektorka naše reprezentacije Tatjana Ječmenica-Jevtić istakla je na završnoj pres konferenciji da nema puno razloga za nezadovoljstvo.

Ana Ivanovic, Tatjana Jecmenica, Jelena Jankovic

Ana Ivanovic, Tatjana Jecmenica, Jelena Jankovic


Srbija je poražena od Španije sa 4:0. Španija će sada igrati plej-of za popunu Svetske A grupe, dok će naša selekcija morati da se bori za opstanak u Svetskoj B grupi u terminu 16. i 17. aprila.

Potencijalni rivali jesu Argentina, Kineski Tajpeh, Ukrajina i Belgija – ukoliko to budu Belgijanke, zna se da će naš tim biti domaćin, a u ostalim potencijalnim mečevima o domaćinstvu bi odlučivao žreb.

Ne mogu biti srećna jer smo izgubile, ali ne mogu biti ni razočarana jer smo igrali protiv veoma jake reprezentacije. Ja sam još pre meča govorila da Španija konkuriše za osvajanje Fed kupa, s obzirom na igračice koje imaju.

– Očekivala sam da damo maksimum, što se i dogodilo. Jelena Janković je dala sve od sebe, onoliko koilo je mogla u ovom trenutku. Ivana Jorović je i juče pokazala da je sasvim blizu svetskog vrha. Što se tiče Nine i Ivane u dublu, takođe ne mogu biti nezadovoljna jer su pokazale da su budućnost našeg tenisa. Nadam se da ćemo u sledećem meču biti još bolje. Nemamo puno prilika da uigravamo dublove jer srpske igračice jako retko igraju međusobne mečeve. Ako uzmemo to u obzir, Ivana i Nina su odlično odigrale. U budućnosti ćemo, nadam se, biti jači i za Bojanu Jovanovski koja je sve vreme bila sa nama iako je povređena, kao i za Aleksandru Krunić, koja će se oporaviti od operacije – zaključila je selektorka Srbije.

Konferenciji je prisustvovala i Bojana Jovanovski, koja nije igrala zbog povrede.

Bila sam dobro ovih pet dana dok smo trenirali i spremali se u Kraljevu, ali se u petak pogoršala situacija, dok je u subotu postalo još gore. Nije se pogoršalo na nivou na kojem je bilo ranije, imala sam rupturu suprospinatusa, što je ozbiljna povreda. Prijavila sam se za turnir u Sankt Petersburgu sledeće nedelje, a tamo je malo teže odjaviti se. Posle toga ću odmoriti par nedelja, da se bolje rehabilitujem. Poslednje tri godine sam imala mnogo problema sa povredama. Nikako da se vratim u željeni trenažni proces, a kamoli na turnirima. Prijaćemo duža pauza, a posle toga i dobri treninzi. Prošle godine sam napravila tri jako duže pauze. Početkom ove godine sam otišla u Australiju bukvalno bez treninga, tako da nisam bila spremna za turnire. Zbog toga ne mogu očekivati da igram na nekom nivou, ni za Fed kup nisam bila spremna.Sigurno da je Ivana u boljoj formi i da je pružila mnogo više nego što bi ja u ovom stanju pružila. Mislim da su ona i Nina Stojanović budućnost našeg tenisa – rekla je Jovanovski.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Srbija - Španija, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.