01/08/17 - 11:39h

Intervju sa teniserom meseca (u12): Upoznajte Romea Hadžimehmedovića!

 

I ovog meseca nastvljamo sa akcijom Tenis Uživo teniser/ka meseca. Najbolji u junu bio je Romeo Hadžimehmedović, a u nastavku teksta možete upoznati mladog tenisera iz Beograda.


Romeo Hadzimehmedovic

Prvi klub za koji je zaigrao je beogradski TK WINNER, ali se sa tenisom upoznao mnogo pre toga…

– Počeo sam da treniram sa nepunih sedam godina, a pre toga sam često sa ocem boravio na teniskim terenima i pre trećeg rođendana pravio prve teniske korake.

Romeo pravi sjajne rezultate kako na turnirima u našoj zemlji, tako i na evropskom tlu. Tokom juna osvojio je titulu u dubl konkurenciji i igrao finale singla na turniru u Budimpešti, takmičenju iz Tennis Europe kalendara. Iako se ističe među teniserima svoje generacije, Romeo smatra da ima još mnogo talentovanih kolega…

– U Srbiji ima dosta talentovane dece, tako da sebe smatram samo jednom od teniskih nada. Ponosan sam na sve svoje pobede, ali i poraze jer sam iz njih naučio da jedino radom i samodisciplinom mogu stići do vrha.

Mladi teniser pohađa OŠ ‘Dragan Lukić’ na Bežanijskoj kosi i ne krije da mu nije lako da uklopi obaveze oko škole i tenisa.


– Peti razred završio sam kao vrlo dobar učenik i moram da priznam da mi je veoma teško da uklopim školske obaveze i sport. Tenis je izuzetno zahtevan i dinamičan sport, odsustvovanja zbog teniskih turnira ili treninga su sastavni deo svakodnevice, što znači da škola ”strada”. Često slušam kako su moji drugari sa tenisa sjajni đaci i sportisti, ali mislim da je realnost daleko drugačija i žao mi je što se o tome otvoreno ne priča više. Nastavnici mi za sada izlaze u susret, kao i direktor škole iako to za sve predstavlja veoma veliki teret i odgovornost.

BIOGRAFIJA

 • Datum rođenja: 04. mart 2005. godine
 • Igra: Desnom rukom
 • Omiljena podloga: Beton
 • Uzori: Rodžer Federer
 • Trofeji u 2016/2017: Strabag Open (Mađarska), Prvenstvo Beograda (u12), OP Šida, OP Niša, OP Beograda
 • Finala u 2016/2017: Strabag Open (Mađarska), Braga Open (Portugal), OP Beograda, OP Pančeva

Posvećenost tenisu u njegovim godinama ima i svoje prednosti, ali i nedostatke…


– Nedostatak druženja sa vršnjacima mi najteže pada. S druge strane na turnirima upoznajem mnogo dece iz svih krajeva sveta i to je neprocenjivo iskustvo.

Iako ističe poštovanje prema svim srpskim teniserima, od malena uzora vidi u samo jednom sportisti.


– Oduvek je moj teniski uzor bio i sada je Rodžer Federer. Naravno, svi naši teniseri i teniserke predvođeni neprikosnovenim Novakom Đokovićem zaslužuju moje divljenje.

Glavna motivacija su mu reči njegove majke, a kao i svi mali teniseri, sanja o velikim turnirima.

– Moja mama ima običaj da kaže da je tenis ”izabrao” mene tako da mi je to najveća motivacija. Grend slem turniri su ono o čemu sanjam, a US Open definitivno prvi koji bih želeo da jednog dana osvojim. Ka cilju, a to je svakako ATP, vodi me to što je tenis za mene isto što i život, ne bih mogao svoj dan da zamislim bez žute loptice.

Romeo je trenutno u teniskom kampu u Njujorku.


– Nike tennis camp je iskustvo koje nema cenu. Ovo je već druga godina da sam zahvuljujući treneru Vladimiru Pauniću i vlasniku akademije Hardscrabble dobio priliku da potpuno besplatno živim i treniram u Americi. Način na koji se sprovodi program teniskog usavršavanja u Americi, preciznije na akademiji RMTA i Njujorku nije ni nalik onome u Srbiji i žao mi je što naši treneri nisu spremni da saslušaju i primene taj koncept ovde. Prvih nedelju dana privikavanja teško padne, ali onda treninzi i fitnes postaju zadovoljstvo, posebno što nije sve individualnog tipa, veoma je dinamično i u prilici ste da osetite napredak na dnevnom nivou. Iako imam samo 12 godina ne bih razmišljao ni trenutka kada bi mi se ukazala prilika da u Americi ostanem.

Nakon Amerike, ovog dečaka očekuje odlazak u Kinu.

– Mojim roditeljima je ponuđena opcija da dva meseca provedem u Šenženu i to sa trenerima Đorđem Merdžijevićem i kondicionim trenerom Srboljubom Žunićem. To bi trebalo da bude priprema za američku turnerju, tj. Orange Bowl i Eddie Herr. Kina je svakako veliki izazov obzirom da je tehnološki daleko ispred nas, a sa druge strane klima i način života, vaspitanja potpuno su drugačiji od svega što mi je poznato.

Iako ima dosta planova do kraja godine, akcenat je na dva najveća juniorska turnira.


– Što se tiče Evropskih turnira do kraja ove godine u planu su Luka Koper i Gradignan, Francuska, ukoliko mi obaveze to dozvole. Najvažniji su svakako Orange Bowl i Eddie Herr i trudiću se da formu maksimalno koliko je to moguće podignem do tada. Poslednjih šest meseci nisam trenirao adekvatno i to se do odlaska u SAD negativno odrazilo na rezultate.

Romeu smo poželeli mnogo sreće u Kini, kao i u nastavku takmičarske godine.

– Za kraj želeo bih da se zahvalim Vama i portalu Tenis Uživo na pozivu i nadam se da će u budućnosti biti još sličnih povoda za ovakve razgovore.

IGRAČ MESECA

Portal Tenis Uživo će na kraju meseca izabrati najboljeg tenisera ili teniserku u konkurenciji do 12 godina. Na kraju godine svih 12 pobednika će se takmičiti za titulu IGRAČA GODINE i vredne nagrade od kojih su između ostalih nedelju dana besplatnog treninga kao i ostalih propratnih stvari na prestižnoj Teniskoj Akademiji Milaš.

 • Pobednik za mesec januar je Branko Đurić, čiji intervju možete pročitati ovde.
 • Pobednica za mesec februar je Fatma Idrizović čiji intervju možete pročitati ovde.
 • Pobednica za mesec mart je Lola Radivojević čiji intervju možete pročitati ovde.
 • Pobednica za mesec april je Anja Petković čiji intervju možete pročitati ovde.
 • Pobednik za mesec maj je Zoran Ludoški, čiji intervju možete pročitati ovde..
 • Pobednik za mesec jun je Romeo Hadžimehmedović čiji ste intervju upravo pročitali.

Sponzori koji su podržali ovaj projekat:

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Intervju, Romeo Hadžimehmedović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniser meseca, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.