24/05/14 - 16:52h

Humanitarni meč Đokovića i Džumhura na Filip Šatrijeu

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će u subotu na terenu Filip Šatrije u Parizu odigrati meč humanitarnog karaktera sa Damirom Džumhurom. Učešće su potvrdile i zvezde poput Rodžera Federera i Serene Vilijams, a kako prenose francuski mediji, karte su već u toku prepodneva bile rasprodate.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Ideja Novaka Đokovića, da sa Damirom Džumhurom dan pre početka Rolan Garosa odigra meč za pogođene poplavama u zemljama bivše Jugoslavije, naišla je na fenomenalan odziv pariske publike, pa se očekuje pun Filip Šatrije stadion i nekih 15.000 gledalaca.

Novak je poziv uputio teniseru iz Bosne i Hercegovine koji je Džumhur rado prihvatio.

“Novak me je pozvao da učestvujem u humanitarnom meču, tu bi se prikupljala pomoć za ljude ugrožene u poplavama u BiH i Srbiji i meni će biti velika čast da se nađem u humanitarnoj misiji rame uz rame sa jednim od najvećih tenisera svih vremena“, rekao je Džumhur.

Cilj ove akcije je da se prikupi novčana pomoć, ali i da se u Evropi i svetu podigne svest o katastrofalnoj prirodnoj nepogodi, koja je Srbiji, BiH i Hrvatskoj nanela štetu koja se meri u milijardama evra.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.