02/01/17 - 15:27h

Hopman kup: Federer doneo Švajcarcima pobedu

 


Nakon šestomesečne pauze, Rodžer Federer na teren se je vratio pobedom. U meču na Hopman kupu koji je odigran pred rekordnim brojem gledalaca, Švajcarac je u dva seta dobio Dana Evansa iz Velike Britanije (6:3, 6:4) nakon 63 minuta igre.


zimbio.com


Federer je meč otvori asom, sve vreme se odlično kretao po terenu, a za pobedu su mu bila dovoljna dva brejka (u prvom setu do njega je došao u šestom gemu, u drugom je na samom startu oduzeo servis svom protivniku).

35-godišnji Švajcarac izrazio je zadovoljstvo povratkom u Pert , gde je decembra 2000. sa Martinom Hingis trijumfovao. Takođe, izjavio je da mu je podrška 13 i po hiljada gledalaca sa tribina u mnogome olakšala povratak.

Večerašnji aplauz bio je zaista poseban. Ne mogu da se zahvalim dovoljno onima koji su podržali moj ponovni dolazak. Ovih 15 godina je dug period, ali sada sam tu da uživam i radujem serekao je Rodžer.

Federer na Hopman kupu učestvuje sa Belindom Benčić, a nakon pobede u miks dublu, ovom protiv Evansa doneo je Švajcarcima ukupnu pobedu od 2:1.

Sam turnir se održava u organizaciji ITF, tako da ga ni ATP ni WTA ne rangiraju, pa se vodi kao egzibiciono takmičenje. Igra u dvorani na tvrdoj podlozi, a prvi put je održan 1989. godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Hopman kup, Rodžer Federer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.