06/06/23 - 16:36h

Henman: Razočaran sam Runeom

 

Nekadašnji teniser Tim Henman prokomentarisao je jednu spornu situaciju u duelu osmine finala između Holgera Runea i Fransiska Serundole.


zimbio.com

Naime, u trećem setu pri rezultatu 2:1 za Runea i 40:40 u četvrtom gemu loptica je na Runevoj strani odskošila dva puta pre nego što ju je udario. Serundolo je u tom momentu stao za igrom i čekao da se oglasi sudija, ali kako se to nije dogodilo, Fransisko je izgubio poen, dok je Danac kasnije napravio i brejk.

– To nije bio lak posao za sudiju, ali mislim da su obojica igrača bili svesni da je loptica pala dva puta. Serundolo je rekao, ‘čekaj, pa loptica je odskočila dva puta’, bilo je jasno da je tako. Kao igrač je to znao i zaista sam razočaran Runeom. Mlad je i to mu se verovatno nije često dešavalo. Po meni, ako ti loptica padne dva puta ili te pogodi, na tebi je da kažeš. Možeš da kažeš da je to presuda od strane sudije, ali kod mene, tu se pre svega radi o fer-pleju. – rekao je Henman i dodao:

– Serundolo je to učinio na meču sa Endijem Marijem na US Openu. Loptica je odskočila dva puta i on je digao ruke i to pokazao. Mnogo poštujem takve stvari. Mislim da je to priznanje čak i koštalo Serundola.

Istakao je da mu nije jasno zašto se ne koristi tehnologija koja to može da proveri.

– Ne znam što to ne koristimo. Imamo Oko sokolovo da proveri odskoke, a nemate nikog da to proveri kao i pecanje na mreži ili ako je reket bio na strani protivnika. Bilo je to neverovatno, jer je loptica dva puta pala. Bio sam ljut na sudiju jer je on morao to da vidi. Morao je da proveri, a nije uradio ništa, to je njegova greška.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Holger Rune, Teniseri, Tim Henman, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.