11/02/16 - 18:53h

Henman: Ova generacija tenisera je neponovljiva

 

Bivši britanski teniser i svetski reket broj četiri, Tim Heman izjavio je da ova generacija teniskih velikana posebna i da će je teško ko u budućnosti prestići po rezultatima i kvalitetu.

Izvor: Facebook

Izvor: Facebook

Heman je bio aktivan igrač od 1993-2007. godine, osvojio je 11 titula, jednu iz ATP Masters serije. Njegov „istorijski“ uspeh je to što je prvi Britanac od 1970. godine koji je ušao u polufinale Vimbldona.

Govoreći o trenutnim dešavanjima u tenisu, Heman je rekao da ne veruje da će tenis dobiti neku novu „veliku četvorku“, ali dodao da se u tom društvu ne nalazi Endi Marej.

„Mislim da je malo verovatno. U stvari, postoje samo njih trojica – Federer, Đoković i Nadal. To su ukupno 42 Gren slem titule i nikad se nije desilo da bilo koja generacija ima takvu dominaciju.“

Heman je u par navrata kritikovao rad Endija Mareja, pa čak i njegovu saradnju sa Ameli Morezmo dok o preostaloj trojici ima samo reči hvale.

Za Đokovića je, posle osvajanja Australijan opena rekao:
“Novak je osvojio 11. Gren slem titulu i zaista je fascinantno gledati ga i videti koliko još trofeja može da osvoji. Deluje nezaustavljivo u ovom trenutku! Bez sumnje, zasluženo je na prvom mestu i on je igrač kojeg svi žele da pobede.“

Pohvalio je i Federera koji je, po njemu, uvek na visokom nivou na Gren slem turnirima, ali da je Đoković uvek ta poslednja i neprolazna prepreka za Švajcarca.

Kada je Nadal u pitanju, Heman veruje da će se Španac vratiti na stari nivo.
„Osvojio je 14 Grem slem titula i jedan je od najboljih svih vremena, a tek mu je 29. godina. Mislim da ga ne treba otpisivati, ali je jasno da se muči u poslednjih godinu, godinu i po. On donosi mnogo energije i strasti ovom sportu i nadam se da će se uskoro vratiti na stari nivo.“

Zbog svega što su Federer, Nadal i Đoković postigli u tenisu poslednjih par godina, Heman smatra da će nekim novim klincima biti veoma teško da ih prestignu.

„Ako pogledamo šest – sedam godina unapred, kada se ovi momci budu povukli, kao i Marej, biće veoma važno da se nova generacija igrača probije. Ne verujem da će se ikad više desiti (ovako dobra generaija)“, zaključio je Heman.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   ATP trka, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari: 2

 
Zoran February 11, 2016 Odgovori

Marej je vrhunski teniser,pa top 10,20,50,100.To je vrlo jaka konkurencija.Ima mnogo mladih tenisera talentovanih koji vrlo brzo napreduju.Mnogo, jakih vrhunskih trenera,ka
mpova,stručnih timova što doprinosi kvalitetu igrača, tako da će biti još žešća konkurencija.Svima želim uspeh ukarijeri kakve imaju Novak,Federer i Nadal.

 
VESNA February 12, 2016 Odgovori

SLAŽEM SE SA HEMANOM. OVAKVA GENERACIJA NEĆE SE SKORO PONOVITI, MOŽDA I NIKADA. NOLE, FEDERER I RAFA SU HARIZMATIČNE LIČNOSTI, INTRIGANTNE. MAREJ TO NIJE. DOBAR JE TENISER, ALI “NIT SMRDI, NIT MIRIŠE”, BLED LIK. AUSTRALIJANAC NIK KIRGIOS BI MOGAO, PO ODLASKU SVIH IZ ” VELIKE ČETVORKE” U PENZIJU, PREUZETI PRIMAT, ALI POD USLOVOM DA SE IZ OVIH STOPA PRIBERE I NE PRAVI GLUPOSTI. CRNO NAM SE PIŠE KAD SA SCENE ODU OVE ŽIVE LEGENDE, TENIS NEĆE BITI VIŠE “TO”, PA ĆU SE VEROVATNO VRATITI SVOJOJ PRVOJ LJUBAVI : FUDBALU.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.