12/02/15 - 13:39h

Đoković u udžbenicima iz psihologije! (foto)

 

Prvi reket planete Novak Đoković pojavio se udžbenicima iz psihologije iz kojih uče američki studenti na univerzitetu. Srpski teniser se pominje na nekoliko stranica knjige ” Socijalna psihologija”, a Novakovo ime se dovodi u kontekst sa izražavanjem emocija.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Naime, autori spominju Srbina u delu knjige, koja nosi naziv “Sagledavanje emocija pojedinaca”, gde Đokovića navode kao primer nekoga ko često i bez zadrške ispoljava emocije na terenu u toku meča.

Đoković se pojavljuje na 67. i 68. stranici udžbenika, gde se vidi izliv emocija u toku duela, ali se na osnovu fotografije ne može ustanoviti da li je ljut ili zadovoljan.

Dokovic

Zanimljiv podatak je i taj da, recimo, fudbaler Kristijano Ronaldo ima čak i svoj predmet na kanadskom univerzitetu, dok je srpski teniser, kao jedan od najvećih sportista današnjice dospeo u stručnu literaturu.

Novak je u Melburnu ove godine po peti put došao do titule šampiona, što nikome nije pošlo za rukom, a nakon kraćeg predaha od tenisa očekuje ga turnir u Dubaiju od 23. februara, a potom i nastup za Dejvis kup selekciju protiv Hrvatske u okviru prvog kola Svetske grupe.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP Rang Lista, ATP u Dubaiju, Australijan Open 2015, Dejvis Kup, Novak Djoković, Rang Lista, Srbija - Hrvatska, Teniseri, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.