14/07/23 - 18:07h

Đoković po plasmanu u finale: Lepo je biti deo “nove generacije” (Video)

 

Prvi utisci Novaka Đokovića po plasmanu u deveto vimbldonsko finale nasmejali su teniski auditorijum širom sveta.


zimbio.com

Đoković je sa 3:0 savladao Janika Sinera i došao na korak od nove titule, pete u nizu.

-Naravno da će polufinale biti napeto, igrali smo tri gusta seta, iako to možda rezultat ne pokazuje. Treći set je on lako mogao da dobije, imao je 5:4 i 40:15, i to na moj drugi servis. Promašio je nekoliko udaraca i pomogao mi da dođem do taj-brejka. Izvršio je veliki pritisak u trećem setu, pokazao je zašto je, ne samo jedan od najperspektivnijih igrača sveta, već i jedan od najboljih u ovom trenutku, u to nema sumnje.

Sam sebi je Novak dao šlagfort za šalu:

-Tako da, evo, mogu vam reći da je jako lep osećaj biti deo te “nove generacije”.

A, šalu na stranu, Srbin je čak 14 godina stariji od Sinera. Na pitanje da li možda, uprkos tome, sada igra najbolji tenis karijere, odgovorio je:

-Volio bih da mislim da je tako. Ovo je individualni sport, na terenu nemate saigrača na kojeg se možete osloniti. Morate učiniti sve da se stavite u što povoljniji položaj za uspeh. Fizički, mentalno i emotivno. Trudim se da ne gledam na godine kao na “ometajući faktor” (aludirao je na “ometanje” zbog kojeg mu je sudija nepravedno oduzeo poen). Rekao bih da su 36 novih 26 – ponovo se našalio Srbin.

-Tenis je toliko toga dao meni, mojoj porodici, mom timu… večno sam zahvalan ovom sportu. Pokušaću da uvek budem iskren prema njemu i vratim mu usluge koje sam od njega dobio. Što se tiče “ometanja”, ovo mi se nikada nije desilo. Ja inače nemam taj “izduženi krik”, možda je bio eho… sve u svemu, morao sam da poštujem odluku sudije iako se ne slažem sa njom. Sada mi ostaje odmor, gledaću drugo polufinale sa stola za masažu – zaključio je Srbin.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Đoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.