27/05/23 - 17:16h

Đoković: Na grend slemu se uvek osećam samouvereno

 

Novak Đoković razgovarao je sa novinarima uoči Rolan Garosa.


zimbio.com

Srpski teniser rekao je da se nada da će dobro započeti turnir.

– Grend slem je kao drugi sport. Na grend slemu se uvek osećam samouvereno. Format mi takođe obično odgovara. Daje mi vremena da gradim formu. Nadam se da ću dobro početi turnir.

Kaže da trenutno nema problema sa povredama.

– Osećam se dobro. Nemam nikakvih fizičkih problema koji bi me brinuli. Nije tajna da je jedan od razloga zašto igram obaranje rekorda, ali moje telo ne reaguje isto kao pre deset godina. Sada se fizički osećam dobro, ništa mi ne smeta. Nadam se da neću morati da se bavim tim stvarima.

Novak je istakao da je motivisan iako je na drugim grend slemovima beležio bolje rezultate nego na Rolan Garosu.

– Ako gledate moje rezultate, više imam šanse na VImbldonu i US OPenu nego ovde. Nadala nema ove godine i to menja neke stvari, on je bio prepreka da osvojim još nekoliko titula na RG. Ali, i osvojio sam titulu dva puta i u pohodu na te titule sam ga jednom pobedio. Znam koliko je to teško, s druge strane imam iskustvo i motivaciju i imam igru. Osećam se dobro u ovoj trening nedelji, uslovi mi više odgovoraju nego na drugim šljakastim turnirima. Lepo se osećam i lepo igram.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Slavoljub May 27, 2023 Odgovori

Treba što prije i to drastično
da popraviš servis,onda tek možeš da sanjaš o grenslemu.Ima puno igrača koji imaju bolji servis,a bome i igru,zato ti sad treba stabilan servis(najmanje dva sigurna laka poena po gemu) onda možeš da razmišljaš o finalima,Medvedevai Alkaraza sa ovakvim servisom možeš samo da sanjaš,a ostale da ti ne nabrajam.Gorana pod ruku i samo to trenirajte,ako vidiš tj. ti nisi vidio ni do sad da nevalja, slobodno ga oteraj i nađi drugog koji će da te nauči…..srećno!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.