08/03/19 - 12:26h

Đoković: Dolazak u Indijan Vels je bio greška

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prisetio se prošlogodišnjeg učešća na Mastersu u Indijan Velsu.


Izvor: Twitter

On je rekao da je svestan da je takmičenje u kalifornijskog pustinji prošle godine bila greška, jer nije bio spreman da igra na visokom nivou.

Poražen je od tada 109. igrača sveta Taroa Danijela.

– Nisam bio spreman da se takmičim na ovom nivou prošle godine. Ubeđivao sam sebe da jesam, ali iskreno nisam. Većina članova mog tima u to vreme je bila protiv igranja na Indijan Velsu i Majamiju, jer je bilo previše brzo posle operacije.

Dvanaest meseci kasnije situacija je potpuno drugačija, a Đoković je ponovo prvi igrač sveta.

– Bilo je prilično zabavno putovanje ovih poslednjih 12 meseci. Ne žalim što sam igrao IV i Majami. Iz ove perspektive, mogao sam, morao sam da donesem drugačiju odluku, ali verujem da mi je to bila važna lekcija koja mi je pomogla da napravim neverovatne rezultate u narednih sedam, osam meseci i vratim se na broj 1 za manje od šest meseci. Sumnjao sam i preispitivao sve, prvi put iskusio operaciju u životu, nešto što nikad nisam doživeo ranije. Nisam znao šta da očekujem. Morao sam da se upoznam sa novim osećajima, mentalno, fizički, emocionalno. Bila je to sjajna poučna kriva za mene. – zaključio je srpski teniser.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Indijan Vels, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.