03/09/17 - 13:09h

DK: I Troicki otkazao, Srbija desetkovana putuje u Lil!

 

Nakon Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića, Srbija će u okviru polufinalnog meča Dejvis kupa protiv Francuske biti oslabljenja i neigranjem Viktora Troickog.


Twitter

Troicki je odlučio da ne igra za reprezentaciju protiv Francuske (15-17 septembar), a kao glavni razlog je naveo svoje mišljenje da trenutno nije u dobroj formi i da su naši momci koji će igrati bolji na šljaci od njega.

Bila je to veoma teška odluka. Ipak je u pitanju polufinale Dejvis kupa. Samo jednom nisam igrao za reprezentaciju i to je bilo protiv Velike Britanije u Beogradu prošle godine. Naravno ne računam period kada sam bio suspendovan. Mnogo faktora je uticalo. Najvažniji su da sam daleko od vrhunske forme, iako sam u Njujorku prošao do trećeg kola. Takođe, prelazak na šljaku sa betona i onda ponovni povratak na beton ne bi bio dobar za moja leđa. Momci koji će igrati imali su bolje rezultate od mene na najsporijoj podlozi ove godine – rekao je Troicki, koji je napravio solidan rezultat plasmanom u treće kolo US opena, gde je ubedljivo poražen od Dolgopolova.

Selektor Nenad Zimonjić će uskoro saopštiti imena tenisra za Lil, a među njima bi trebalo da se nađu Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere. U drugom polufinalu sastaju se Belgija i Australija.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.