14/09/13 - 16:59h

DK: Češka prvi finalista!

 

Reprezentativci Češke, branioci titule svetskih prvaka, plasirali su se u svoje drugo uzastopno finale Dejvis kupa. Česi su sa 3:0 porazili Argentinu i sada čekaju bolje iz duela Srbije i Kanade.

Dejvis kup reprezentacija Ceske

Dejvis kup reprezentacija Ceske

Prvi meč igrali su Radek Štepanek i najbolji argentinski teniser u tom susretu, Huan Monako. Iako je Monako bolje rangiran, Štepanek je iskoristio prednost domaćeg terena i slavio u ovom duelu sa 3:0 u setovima – 7:6, 6:3, 6:2.

Nakon toga na teren je izašao peti teniser sveta, Tomaš Berdih koji je za protivnika imao Leonarda Majera, 93. igrača na ATP listi. S obzirom da su i Karlos Berloko i Horacio Zebaljos bolje rangirani od njega, nepoznanica nam je iz kog je razloga selektor Argentine odlučio da baš Majer izađe na megdan Berdihu. Sasvim očekivano, Čeh je slavio sa 3:1 u setovima.

Iako su za dubl bili prijavljeni Jiri Veseli i Lukaš Rosol, danas su na teren izašli junaci prvog dana, Tomaš Berdih i Radek Štepanek. Igrali su protiv Berloka i Zebaljosa i slavili sa 6:3, 6:4, 6:2. Tako su doneli svojoj zemlji i treći poen, onaj koji im je bio potreban za pobedu u ovom duelu.

U finalu će se sastati sa Srbijom ili Kanadom, gde je posle prvog dana rezultat 1:1. Dubl meč je u toku.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Tomaš Berdih, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.