17/02/16 - 15:38h

Delrej Bič: Delpo se vratio pobedom

 


Posle skoro godinu dana pauze, Huan Martin Del Potro se vratio na ATP tur. U prvom kolu ATP turnira iz serije 250 u Delrej Biču, Argentinac je savladao domaćeg igrača Denisa Kudlu sa 6:1, 6:4.

Juan-Martin-Del-Potro

Juan-Martin-Del-Potro


Del Potro je prvi set dobio za 24 minuta, a u drugom je odmah napravio brejk i sačuvao ga za trijumf u meču dužem nešto više od sat vremena.

Bio sam nervozan pre meča, ali i uzbuđen da vidim kako će mi izgledati forhend i servis. Znao sam kakav će mi bekhend biti… Još radim kako bih bekhend doveo do nivoa dostojnog ovog nivoa takmičenja.

Delrej Bič je već drugi put mesto povratka za maleroznog Argentinca, pošto je baš tu osvojio trofej 2011-e godine, kada se posle operacije ručnog zgloba vratio kao 166-i teniser sveta.

– Pobeda posle 11 meseci poklon je za mene – uzbuđen sam jer osećam da ako ostanem zdrav, mogu ponovo da postanem opasan igrač jednog dana.

Ovo je četvrti put da se Huan Martin Del Potro vraća posle povrede, ručni zglobovi najveći su mu problem, prošle godine odigrao je samo dva turnira i završio je van Top 100 treći put u poslednjih šest godina.

Jedino što mogu jeste da radim naporno. Imam sjajnu porodicu i dobre prijatelje koji me podržavaju sve vreme. Gledali su me na TV-u u Argentini, to je tamo veoma kasno i znam da su veoma ponosni na mene jer znaju koliko sam tužan bio zbog dešavanja u prošlosti – istakao je osvajač Ju Es opena iz 2009-e godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Huan Martin Del Potro, Vesti


Komentari: 1

 
VESNA February 18, 2016 Odgovori

Srećan ti povratak Delpo !!! Stvarno šteta što je ovaj izvanredni teniser morao toliko da odsustvuje zbog povreda. Kao i svi njegovi poštovaoci, nadam se da je sa povredama gotovo, i da će se što pre vratiti tamo gde mu je i mesto. 1042. mesto na ATP listi deluje baš obeshrabrujuće, ali Delpu je 27 godina, i karijera mu može trajati bar još 5-6 godina, pa će imati vremena da uživa i u visokim rejtinzima na listi. Samo da bude zdrav.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.