30/11/16 - 13:41h

Delpo: U poslednje dve godine često sam razmišljao o penziji

 


Karijeru Huana Martina del Potra pored dobrih rezultata obeležile su i povrede, zbog kojih je često razmišljao o odustajanju.


zimbio.com

zimbio.com

Veoma često sam mislio o penzionisanju u poslednje dve i po godine. U leto 2015. godine, bio sam blizu da odustanem, niko mi nije garantovao da mogu da se vratim na teren. Bio sam mnogo frustriran, to mi je bio najteži momenat u karijeri. Razmišljao sam o studijama arhitekture, ali sam se uvek nadao. Tenis je moj život, moja strast. Za sportistu je veoma teško da pronađe plan B. Na kraju sam nastavio da se borim, jer su me prijatelji i porodica ubedili da bi bilo ludo da završim karijeru. – kaže Del Potro.

[ad name=”tenis-clanak”]

Iako je bilo teško, argentinski teniser kaže da je iz ovakve situacije naučio neke stvari.


Naučio sam da nikad ne odustajem. Možda zvuči banalno, ali je veoma bitno. Naučio sam da budem samopouzdan, da verujem svojim doktorima i trenerima. Mislim da mi ovakvo iskustvo mnogo pomaže.

Del Potro je ove sezone odigrao 44 meča i zabeležio 32 pobede i 12 poraza. Osvojio je trofej u Stokholmu i srebro na Olimpijskim Igrama u Rio de Žanieru, a pre nekoliko dana je sa reprezentacijom Argentine trijumfovao u Dejvis kupu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Huan Martin Del Potro, Teniseri, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]