16/11/17 - 16:22h

Dejvis kup 2018: Sa Amerikancima u Nišu, Zimonjić se povlači iz reprezentacije

 

Meč prvog kola Dejvis kupa 2018. godine između Srbije i SAD-a igraće se na šljaci, u niškom Čairu. Ovaj meč je na programu od 2. do 4. februara.


NIS Dejvis kup tim Srbije

– Niš je uvek bio sjajan domaćin i imali smo veliku podršku publike. Dve pobede smo ostvarili u Nišu (protiv Švedske i Rusije), nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Šljaka je podloga koja najviše odgovara našem timu u odnosu na američke igrače koji bolje rezultate imaju na tvrdim i bržim podlogama. – rekao je selektor Nenad Zimonjić.

Zimonjić ostaje selektor naše Dejvis kup reprezentacije, ali više neće nastupati kao igrač. Nakon 23 godine takmičenja u Dejvis kupu, odigrana 73 meča, 55 susreta, zabeležene 43 pobede, trofejni as i rekorder našeg reprezentativnog tenisa, rešio je da se povuče iz nacionalnog tima.

– Što se mene tiče, kao što sam najavio na početku sezone, da će mi ovo biti poslednja sezona igranja za Dejvis kup reprezentaciju. Ove godine sam prihvatio da budem selektor igrač i nadao sam se da ćemo uspeti da dođemo do još jedne salatare i da se tako oprostim. Nažalost nismo bili u punom sastavu, Novak je bio povređen, Janko je bio povređen, Viktor je isto imao problema i nismo učestvovali u najjačem sastavu protiv Francuza. Ali opet, ne mogu da žalim. Nije lako izdržati sve to, naročito sada u 41. godini. Procenio sam da ću najviše moći da pomognem timu kao selektor. Vreme je da još igrača dobije šansu da igra za reprezentaciju. Dobro je novo pravilo ITF-a za sledeću godinu, po kom će biti pet igrača u timu i svaki od njih će moći da igra. – zaključio je Zimonjić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Nenad Zimonjić, Srbija- Usa, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.