09/02/16 - 17:58h

Conga: Novak ima nešto više od nas – Ferer: Dominira duže od najvećih rivala

 


Mnogi od najboljih svetskih tenisera sve češće analiziraju dominaciju Novaka Đokovića.

Novak Djokovic
Žo Vilfred Conga smatra da Novak trenutno nema konkurenciju u svetskom vrhu, a razlog je po njegovom mišljenju jednostavan – bolji je od ostalih u apsolutno svim segmentima igre.

Razlika je u tome što Novak ima nešto više od nas u svim aspektima igre. Uvek drži lopticu u igri i mentalno je izuzetno čvrst. Dominira uoravo zbog tih razloga – rekao je Francuz.

Španski veteran, David Ferer, ide još dalje u opisu Novakove dominacije. On smatra da “era” srpskog tenisera traje duže od Federerove i Nadalove.

Sećam se da je Federer 2004. i 2005. bio nezaustavljiv. Slično je bilo sa Đokovićem i Rafom posle toga. Sva trojica su imali svoje periode dominacije. Sada se nalazimo u Đokovićevoj eri. Ipak, tačno je da Đokovićeva era traje malo duže. Nadam se da će mu nivo igre opasti – izjavio je Ferer, koji, po nekim pisanjima španskih medija, očekuje prinovu sa svojom lepšom polovinom.

U prilog njegovom mišljenju ide činjenica da je Đoković praktično najbolji igrač sveta od 2011. godine – četiri puta je proglašavan za najboljeg na kraju godine, jednom više od Nadala i jednom manje od Federera.

Ipak, Federer je rekorder sa 302 nedelje provedene na vrhu, Đoković trenutno provodi 185. nedelju na prvom mestu, a Nadal je 141 nedelju bio prvi igrač sveta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   David Ferer, Novak Djoković, Teniseri, Vesti, Žo-Vilfred Conga


Komentari: 4

 
Zoran February 9, 2016 Odgovori

Trenutno najbolji teniser sveta u nikad jačoj konkurenciji u
svetu tenisa.Postao je prvi igrač kada su Nadal i Federer
bili u top formi i igrali svoj najbolji tenis i tako 5 godina.
Sve čestitke Noletu i njegovom timu da i dalje tako nastavi

 
Mirko February 10, 2016 Odgovori

Cestitke Novaku za briljantnu karijeru i uporan dugogodisnji rad na sebi.To mora dati rezultate.I dalo je.Neka mu Bog podari zdravlje i dugu tenisku vladavinu.Zasluzio je.

 
Miki February 10, 2016 Odgovori

Upravo tako Zorane!
Mnogi,mozda namerno,zaboravljaju da je Federer bio najbolji ali u mnogo slabijoj konkurenciji,nego Nole u svojoj eri!!))..Jeste Federer as tenisa,majtor…ali Nole je Car..Tesla tenisa!))

 
sanja February 10, 2016 Odgovori

Dosao je do vrha i sada ima iskustvo i mudrost i zrelost ali ne sme da se opusti jer je surovi profesionalni svet. Ono sto drugi nemaju ima balkanski duh duhovnu dobrotu, iskrenost i i retki dar za duhovitost koji je njegov jos jedan bozji darjednostavno dragulj medju ljudima sve u svemu. NEKA SVE PRENESE NA SVOG SINA A OCEKUJEMO I JOS JEDNU DAMU NA MAMU..

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.