02/06/22 - 17:48h

Borila se sa teškom bolešću, rekla zbogom tenisu, a sad igra polufinale GS

 

Italijanka Martina Trevizan mnoge je iznenadila plasmanom u polufinale Rolan Garosa.


Do sada nikada nije igrala u ovoj fazi grend slemova, najbolji rezultat joj je bilo četvrtfinale Rolan Garosa, dok na preostala tri nikada nije dogurala više od drugog kola.

Ipak, Martina Trevizan bila je jedna od najboljih juniorki sveta i predviđali su joj blistavu karijeru, koju je na kratko prekinula bolest. Bolovala je od anoreksije.

– Mrzela sam svoje mišićavo telo i sebi sam uspostavljala dijete koje su me dovodile na ivicu preživljavanja, samo kako bih smršala. Jela sam 30 grama žitarica i jednu voćku uveče. Moja majka je trčala kako bi ubrala breskve sa drveća samo kako bih ja pojela nešto. – rekla je ona.

Kada je bolest uzela maha, ona je prestala da igra tenis.

– Kada sam došla do krajnje granice, shvatila sam da više ne ide ovako. Izgubila sam sva interesovanja, zatvorila sam sebe u čauru. Bila sam u nekom stanju apatije u kojem više nisam prepoznavala sebe. Morala sam ponovo da naučim kako se jede i da se pomirim sa svojim ranama. Anoreksija može da se izleči. Praktično bez i da sam shvatila, sebe sam samo zatekla ponovo sa reketom u rukama.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.