02/02/15 - 12:49h

Bolitijeri: Đokovića je milina gledati!

 

Legendarni američki teniski trener Nik Bolitijeri izneo je svoj utisak da je prvi reket planete Novak Đoković najkompletniji igrač koga je ikada imao priliku da gleda.

Novak Djokovic

Novaka je milina gledati kako igra, on je svakako najkompletniji igrač koga sam video”, poručio je Nik Bolitijeri putem Tvitera, nakon što je srpski teniser savladao Endija Mareja u finalu Otvorenog prvenstva Australije i osvojio svoju osmu Gren slem titulu.

Bivši švedski teniser Mats Vilander, koga je Đoković u nedelju prestigao po broju Gren slem trofeja izrazio je uverenje da bi srpski as mogao da po broju osvojenih gren slem titula stigne Španca Rafaela Nadala i Amerikanca Pita Samprasa koji imaju po 14 trofeja u svojim vitrinama.

Vilander je imao zanimljiv komentar na temu Novakove superiornosti u Melburnu, istakavši da Srbin očigledno ima neko, kako se izrazio, “tajno oružje”, kada uspeva da slavi 2008, 2011, 2012, 2013. i 2015. godine.

Američki “Njujork Tajms” je u analizi Novakovog trijumfa u prvi plan stavio mentalnu snagu srpskog tenisera u odnosu na Škota.

Đokovićeva pobeda, koja je na početku izgledala tako teško, a na kraju se završila lako, donela mu je osmu gren slem titulu u karijeri. Đoković je imao hladniju glavu u kritičnim trenucima meča. Za razliku od njega, Mareja su pobedile emocije, koje nije mogao da kontroliše. Upravo je ta razlika presudila“, ocena je renomiranog američkog lista.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Australian Open, Australijan Open 2015, Grend Slem, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.