18/10/21 - 13:27h

Badosa: Prošla sam teške trenutke, ali nikada nisam prestala da sanjam

 

Španska teniserka Paula Badosa ovogodišnja je šampionka Masters turnira u Indijan Velsa.


Ona je u finalu posle tri sata igre savladala Viktoriju Azarenku.

– Prva stvar koju sam naučila ove nedelje jeste da ništa nije nemoguće. Ako se boriš, ako radiš, posle svih tih godina, možeš nešto da postigneš. To je prva poruka ove moje titule. Ta, i ona da vredi sanjati. Prošla sam teške trenutke, ali nikada nisam prestala da sanjam, zato sam i nastavila naporno da radim. – rekla je Paula.

Badosa je ove godine trebalo da igra na Australijan openu, ali je bila pozitivna na korona virus, pa je dve nedelje morala da provede u strogom karantinu.

– Iza mene je godina puna uspona i padova, razočaranja, svega… Kada mnogo patiš, kada si ponekad razočaran, ne osećaš to tako strašnim kada si mlad. Zato je dobro što se sve to desilo ove godine. I dalje sam u šoku da se sve ovo dešava, jer je osvojiti ovakav turnir za mene oduvek bio san.

Ona je otkrila da joj rad sa psiholozima veoma pomogao.

– Radila sam sa nekoliko njih, i mislim da je to veoma važno u tenisu. Možda je 70-80 posto tenisa mentalni deo. Kako se nositi sa očekivanjima i pritiskom, kako pronaći balans između rada i uživanja… Mislim da zato sada dobijam toliko mečeva, jer sam pronašla tu ravnotežu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.