21/08/12 - 09:43h

ATP Vinston-Sejlem: Viktor poražen na startu

 

Srpski teniser Viktor Troicki završio je takmičenje na ATP turniru u Vinston-Sejlemu u drugom kolu, odnosno u svom prvom nastupu. Viktor je dobio prvi set protiv mladog Davida Gofina sa 6:3, ali su naredna dva pripala Belgijancu rezultatom 6:4, 7:5. Meč je trajao 142 minuta.

V. Troicki645
D. Gofin367

Viktor Troicki

Troickom je bilo potrebno pola sata da dobije prvi set, otpor rivala lomio je brejkovima u petom i devetom gemu, a uz to je i dobro servirao. Prvi set je Viktor rešio u svoju korist rezultatom 6:3.

Već na startu drugog seta Belgijanac je uspeo da oduzme servis našem teniseru. Usledila su tri tesna gema u kojima su teniseri čuvali servis. Viktor je u šestom gemu iskoristio drugu brejk loptu i stigao do “ribrejka”. Međutim Viktor to nije iskoristio kako treba, dok je Belgijanac svoju priliku iskoristio i poveo sa 5:4. Troicki je i u sledećem gemu imao šansu za brejk, ali je ponovo propustio pa je Belgijanac sa 6:4 izjednačio na 1:1 u setovima.

U ranoj fazi trećeg seta viđena su tri brejka, dva je napravio Gofan koji je servis držao sve do desetog gema kada je servirao za meč na 5:4. Viktor Troicki je u tom gemu spasao jednu meč loptu, uspeo je da napravi brejk i izjednači, ali je ponovo odigrao veoma loš servis gem, Gofin je dobio preostala dva gema i prošao je u treću rundu dobivši ovaj se rezultatom 7:5.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Vinston Salemu, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.