08/03/19 - 15:38h

ATP menja predsednika, odlazi Kermod

 

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) neće produžiti ugovor sa predsednikom Krisom Kermodom koji ističe krajem ove godine.


zimbio.com

Iako je Kermod imao javnu podršaku Rafaela Nadala i Rodžera Federera, sva tri predstavnika igrača glasala su protiv produžetka ugovora.

Već neko vreme priča se o tome da igrači nisu zadovoljni u kom pravcu Kermod vodi tenis, a “najglasniji” za njegovu smenu bio je Novak Đoković.

– Neću iskazati svoj lični stav. Deleći tu informaciju izložio bih sebe i postao bih podložan kršenju poverenja unutar organizacije, a ne želim to da rizikujem. Mnogo je pozitivnih stvari poput prvog ATP kupa 2020, finala Next Gen, ali je i mnogo stvari koje se moraju promeniti unutar sistema. – bio je jasan Đoković, koji je prokomentarisao i protivljenje Nadala i Federera smeni Kermoda:

– Ako su želeli da pričaju o nečemu, mogli su da priđu i pričaju o tome. Izabrani smo od strane Federera, Nadala i svih ostalih koji žele da predstavljamo najbolje interese igrača.

Kermod je takođe dao kratko saopštenje.

– Bila je privilegija služiti kao direktor i predsednik ATP od 2014. Ponosan sam na ono što smo postigli u tom periodu. Hvala svima u ATP, svim igračima i turnirima na podršci. Ostaću potpuno posvećen ulozi do kraja mandata i želim organizaciji uspeh u budućnosti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.