08/04/13 - 18:18h

ATP i WTA liste: Noletova 76. nedelja na prvom mestu, skok Jovane Jakšić

 

Novak Đoković siguran je na čelu ATP karavana, i samo ga još mesec dana dele od obaranja i Hjuitovog rekorda – 80. nedelja na prvom mestu. Kod naših tenisera nije bilo velikih promena, a kod teniserki je veliki skok napravila Jovana Jakšić koja je od ove nedelje u prvih 300 na svetu. Jelena Janković prišla je Ani Ivanović na samo 90 bodova razlike, pa je pitanje da li će ona uskoro ponovo postati prvi reket Srbije.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Novak Đoković je sa 12 500 poena siguran na prvom mestu ATP liste, gde započinje svoju 76. nedelju na toj poziciji. Iza njega, sa 3750 bodova manje nalazi se Britanac Endi Marej. Slede ga Rodžer Federer, David Ferer i Rafael Nadal.
Janko Tipsarević i Viktor Troicki zadržali su svoje pozicije, pa je Janko i ove nedelje na 10. mestu sa 3000 bodova, a Viktor na 44. sa 905 poena. Dušan Lajović napredovao je jedno mesto i sada je 152. teniser sveta.

Na listi najboljih dubl igrača, Nenad Zimonjić je i dalje na 22. mestu. Ilija Bozoljac koji je ovog vikenda zajedno sa Zimonjićem ostvario neverovatnu pobedu nad braćom Brajan napredovao je čak 516 mesta, i sada je na 634. poziciji.

Kod srpskih teniserki nije bilo velikih promena. Ana Ivanović je i dalje na 17. mestu WTA liste, a zahvaljujući plasmanu u finale WTA turnira u Čarlstonu, Jelena Janković prišla joj je na samo 90 bodova. Bojana Jovanovski pala je sa 39. na 40. mesto, a Vesna Dolonc koja je prošle nedelje bila 95. teniserka sveta, sada je na 97. poziciji. Jovana Jakšić igrala je prošle nedelje svoj prvi WTA turnir i zahvaljujući plasmanu u drugo kolo napredovala je za 65 mesta i sada je 291. teniserka sveta.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Ilija Bozoljac, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.