26/07/18 - 19:24h

“ATP i ITF su napravili greške, tenis treba da se igra sporije”

 


Ujak Rafaela Nadala, Toni Nadal, rekao je da bi tenis trebalo da se igra sporije kako bi se igrači manje povređivali.


Rafa i Toni

On je u intervjuu za Kurier pričao o Rafinim ciljevima:

– Za njega je veoma bitno da ima uspeha na Grend Slemovima. Ako me pitate koliko će još dugo igrati, naravno onoliko koliko mu njegovo telo bude dozvoljavalo. Kada smo došli na Tur 2002/2003. najbolji igrači su bili veoma mladi. Lejton Hjuit je, na primer, bio najmlađi broj 1 sa dvedeset godina 2001. godine, a danas? Svi najbolji teniseri imaju preko 30: Rodžer, Rafa, Endi i Novak.

Toni je rekao da bi tenis trebalo da se igra sporije:

– ATP i ITF su napravili nekoliko grešaka. Loptice su sve brže svake godine, igračima treba više energije i to izazova povrede. Povreda ruke, povreda kuka i tako dalje. Loptice treba da budu lakše. Mislim da to igru učinilo sporijom i atraktivnijom.

On je prokomentarisao i format Dejvis kupa za 2019. godinu:

– Sadašnji sistem čini stvari komplikovanim za najbolje igrače. Ne želite da se prebacite sa tvrde podloge na travu ili na šljaku u roku od nekoliko dana. Čak iako je čast reprezentovati vašu zemlju, Dejvis kup je u ovom momentu privlačniji mlađim teniserima.

Toni je rekao i to da je ubeđen da će Rafa i Rodžer biti na prvim mestima do kraja sezone jer su obojica neverovatni igrači koji strastveno žive za ovaj sport.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Toni Nadal, Vesti


Komentari