17/01/14 - 14:32h

AO: Novak rutinski u četvrto kolo

 

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je i treću pobedu na ovogodišnjem Australijan Openu. On je trijumfom od 3:0 protiv Denisa Istomina napredovao u četvrto kolo. rezultat po setovima je glasio 6:3, 6:3, 7:5.

Novak Djokovic

Meč je trajao 2 sata i jedan minut. Prvi set Đoković je rešio u svoju korist sa dva brejka. Oduzeo je protivnički servis u trećem gemu i poveo sa 2:1, a potom ga i potvrdio za sigurnu prednost, koji je održavao do rezultata 5:3, a potom još jednim brejkom dobio prvi set sa 6:3, za 32 minuta.

Drugi set je trajao sedam minuta duže, ali rezultat bio isti, 6:3. Novak je ovoga puta nenadoknadivu prednost stekao u četvrtom gemu, kada je oduzeo Istominu servis i poveo sa 3:1. Sigurnim servis gemovima je održao to vođstvo do kraja seta i poveo sa 2:0.

Nešto više uzbuđenja viđeno je u trećem setu. U prva tri gema napravljeno je isto toliko brejkova, s tim što je Đoković načinio jedan više i poveo sa 2:1, a potom i sa 3:1. Srbin je održavao preimućstvo u naredna dva servis gema, ali se Uzbekistanac vratio u život i izjednačio na 5:5. Ipak, naš as dodaje gas i dobija naredna dva gema za sigurnu pobedu, 7:5 u trećem setu.

Naredni protivnik biće stara mušterija, Fabio Fonjini.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Treće kolo, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.