19/01/13 - 12:47h

AO: Bojana u osmini finala!

 

Bojana Jovanovski nastavlja sa dobrim igrama na Australijan Openu. Ovog puta “žrtva” takve igre bila je popularna “super baka”- Kimiko Date-Krum. Posle 108 minuta igre, Bojana je sebi obezbedila plasman u osminu finala i duel protiv mlade Amerikanke Sloan Stivens.

B. Jovanovski67
K. Date-Krum26
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

U prvom setu viđena je ubedljiva igra Jovanovske. Japanka nije imala rešenja za Bojaninu agresivnu igru. Servis naše teniserke je bio na nivou, a rezultat toga je bio ubedljiva pobeda u prvom setu- 6:2!

Drugi set je bio daleko drugačiji. Servis nije “slušao” ni Japanku, a ni Bojanu. Viđena su čak po četiri brejka na obe strane! Imala je “super baka” šansu da meč odvede i u treći set, srećom je Jovanovska bila prisebna u odlučjućim situacijama i poene rešavala u svoju korist.

Nakon toliko brejkova, došlo se i do taj-brejka. Napokon je u spomenutom segmentu meča počeo servis Bojanu da služi, pa se shodno tome i rezultat kretao u njenu korist. Paradoks tome je da je na svoj servis propustila priliku da realizuje svoju prvu meč loptu, ali je zato potom svoju drugu na servis Date-Krum realizovala bez milosti- 7:6 i tako se plasira u osminu finala ovog Grend Slema!

Bojana je zabeležila daleko više vinera u ovom meču od protivnice 29 prema 9, ali je uz to i dosta više grešila od Japanke- 52 naspram 36 greške Date-Krum. Recept za sledeći duel bi bio: konstantnost u osvojenim servis gemovima i smanjiti broj grešaka. Uz te dve stvari prolaz u četvrtfinale je zagarantovan!

U osmini finala čeka je duel protiv mlade Amerikanke Sloan Stivens koja je bila bolja od Laure Robson rezultatom 7:5, 6:3. Stivens nije nemoguća misija za Bojanu Jovanovski, ali maksimalno ozbiljan pristup meču je obavezan. Idemo Bojana, možeš ti to!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Osminafinala, Teniserke, Treće kolo, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.