04/07/18 - 21:04h

Agasi: Predložio sam Novaku da promeni ishranu, ali…

 


Bivši trener Novaka Đokovića, Andre Agasi, rekao je da srpski as nije dobro prihvatio njegov savet o promeni ishrane.


Zimbio

Poznato je da ishrana Novaka Đokovića jedna od najvećih kontroverzi u njegovoj karijeri. Kao i fanovi širom sveta, i Andre Agasi je srpskog tenisera posavetovao da je promeni.

– Nije baš najbolje prihvatio moj predlog o izmeni treninga, odnosno korigovanja postojeće ishrane. Smatram da bi morao brže i efikasnije da shvata određene stvari, ali konačne odluke svakako moraju da budu isključivo njegove. On je prosto takav momak – potrebna mu je potpuna kontrola nad sopstvenim procesom. Shodno tome, kada bude osetio da nema dovoljno snage ili energije, to će biti nešto za šta će morati sam da pronađe rešenje. Ja sam oduvek verovao u treninge snage, a isto važi i za zdravu, uravnoteženu ishranu bogatu proteinima. Ali, on je poslednjih nekoliko godina radio kako je mislio da je najbolje… – rekao je Agasi i dodao:

– Dođete do tačke u kojoj – ako niste deo rešenja, onda ste deo samog problema. Previše puta smo bili saglasni da nismo saglasni i upravo zbog toga i nisam više imao osećaj da mu pomažem. A toliko mi je stalo do njega da nisam samo mogao puko da posmatram sve ono kroz šta prolazi, bio sam uveren da mogu da mu pomognem.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Andre Agasi, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Pravoslav July 4, 2018 Odgovori

Pravi trener.Svaka čast. Sve je video pravilno i tačno rekao. Neće ligamenti i mišići dugo izdržati ovako. Novak se pogordio zbog svog dara od Boga misleći da je njegov i želeći da duh zameni mišiće. Telo još uvek gura na svežinu ali prava snaga nije u ugljenenim hidratima. Verovatno je pod uticajem supruge i njenog jelovnika i još nekih kombinacija. Nadamo se da će se pre povrede osvestiti, tj doći sebi i dati mišicima ono što im treba pri jakim opterećenjima.
Navijamo za njega.

Komentari