15/08/14 - 09:27h

WTA Sinsinati: Ana u četvrtfinalu!

 

Nakon Jelene Janković, u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju plasirala se i Ana Ivanović. Ona je u osmini finala eliminisala iskusnu Ruskinju, Svetlanu Kuznjecovu, a u narednoj rundi igraće protiv Eline Svitoline iz Ukrajine.

A. Ivanović626
S. Kuznjecova263
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Nešto manje od dva sata trajao je meč između Ane Ivanović i Svetlane Kuznjecove, a obilovao je preokretima, padovima i usponima u igri obe teniserke. U četvrtfinale je prošla srpska teniserka koja je slavila sa 2:1 u setovima.

Kuznjecova je odlično startovala, uz brejk prednosti povela je sa 2:0, a onda stala. Ivanovićeva je napravila seriju od šest vezanih gemova i dobila ovaj set sa 6:2 posle 38 minuta igre.

U drugom delu meča Ruskinja je pokazala nešto bolju igru. I ovaj set započela je tako što je Ani oduzela servis, a dva gema kasnije to ponovila i povela sa velikih 3:0. Naša teniserka je tada vratila jedan brejk i smanjila vođstvo Kuznjecove na 3:1, da bi gem kasnije ponovo izgubila servis – 4:1 za Ruskinju. Do kraja seta odigrano je još tri gema, a pošto je svaka osvajale one na svoj servis, ovaj set je završen sa 6:2 za Svetlanu.

Posle sjajnoj drugog seta, Svetlana Kuznjecova krenula je ka preokretu. U trećem gemu odlučujućeg seta došla je do novog brejka za vođstvo od 3:1, a baš kao i u prvom setu, odjednom je ‘stala’. Srećom po Anu koja se razigrala i upisala još jednu veliku seriju, ovoga puta od pet vezanih gemova. Posle 42 minuta igre slavila je u ovom delu meča sa 6:3, a u četvrtfinalu je očekuje duel sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Masters, Masters u Sinsinatiju, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.