21/06/14 - 20:00h

Federer: Mogu da osvojim Vimbldon

 

Treći gren slem sezone počinje za dva dana, i dok su sve oči uprte u Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, jedan od najboljih tenisera u istoriji belog sporta, Rodžer Federer, smatra da može da osvoji Vimbldon.

Rodzer Federer

Rodzer Federer

Vimbldon počinje u ponedeljak, a sedmostruki šampion ovog turnira u prvom kolu igra sa Italijanom Paolom Lorencijem. Federer je od početka sezone osvojio dve titule, uključujući i onu u Haleu, osvojenu na travnatoj podlozi.

Turnir u Haleu mi je pomogao jer znam da mogu da igram dobro na travi. Što se tiče pripreme za Vimbldon sve je isto. Osećam da sam jedan od kandidata za titulu. Nekada sam bio veliki favorit, nekada samo favorit, nekada nisam bio među favoritima. – rekao je Federer.

Švajcarac je na prošlogodišnjem Vimbldonu poražen u drugom kolu. Bolji od njega bio je Ukrajinac Sergej Stahovski.

Osećam da ima veoma dobre šanse ove godine. Nadam se da ću biti fizički spreman. Igrao sam dosta mečeva i dolazim na turnir u mnogo boljem raspoloženju nego prošle godine. Ne znam da li je moja igra bila dovoljno dobra prošle godine za titulu, ali mogao sam barem do polufinala. Ali Stahovski je odigrao veoma dobro. Ove godine verujem da su sve opcije otvorene. Ritern, servis i volej, bekhend, sve funkcioniše. Zbog toga sam mentalno opušteniji. – kaže Švajcarac.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.